Tudja meg mi a mai névnap!

A szüleinktől kapott név lehet a legértékesebb birtokunk. Megkülönböztet minket másoktól, és formálja személyiségünket és egyéniségünket. A világ számos kultúrájában és országában az év minden napján megünneplik valaki nevét. Sok kultúra névnapnak nevezi ezt az ünnepet. Így van ez hazánkban is.

Mai névnap elolvasható a kerdezdmeg.hu weboldalon, tehát ne féljen ide kattintani, hiszen nálunk minden nap megtekintheti, hogy éppen milyen névnapot ünneplünk. A névnapokban az a legjobb, hogy a köszöntés elküldéséhez nem kell ismernie barátja születésnapját, csak a nevére van szükség. Bár Amerikában minden bizonnyal a születésnapok a legnépszerűbb ünneplésre való okok, a névnapok ugyanolyan fontosak a világ számos kultúrájában. Lehet, hogy fontos önnek mindkét nap, de sok hagyományban, kultúrában és vallásban a névnap fontosabb, mint a születésnap. Európa és Latin-Amerika számos országában hagyományosan az emberek évente egyszer megünneplik névnapjukat. Ez a dátum az Ön nevére és a név gyökerére vonatkozik. A névnap megünneplésének hagyománya a középkorra nyúlik vissza a katolikus és az ortodox országokba, de ma már nem társítjuk hozzá ennyire a vallást.

Míg az észak-amerikai lakosok nem feltétlenül ünneplik ezt a napot (az egyén születésnapján kívül), sok kultúra még mindig nagyra tartja ezt a napot. Az egyes névnapok ünnepei jellemzően a katolikus egyház szentjeinek és mártírjainak emlékére szolgálnak. Egyes országokban, például Lengyelországban, több nap van egy névre, ugyanígy van ez hazánkban is. Ebben a helyzetben általában az ember születésnapja után ez a legfontosabb ünnep. Amennyiben még több részletet tudna meg a névnapokról és megtekintené a mai névnapot, mindenképpen keresse fel weboldalunkat a kerdezdmeg.hu-t és itt minden fontos tudnivalót megtalál.