Multivitamin d vitaminnal a jó egészségért

A D-vitamin egyszerre táplálék, amelyet elfogyasztunk, és hormon, amelyet testünk előállít. Ez egy zsírban oldódó vitamin, amelyről régóta ismert, hogy segíti a szervezetet a kalcium és a foszfor felszívásában és megtartásában; mindkettő kritikus a csontépítés szempontjából. D vitamint a leghatékonyabban multivitaminok által juttathatja a szervezetébe.

Multivitamin d vitaminnal elérhető a vegnum.hu weboldalon, ezért itt a helye nálunk, ha ön is többet szeretne megtudni a multivitaminokról, vagy az árakról, esetleg megtekintené a kiszállítás részleteit. A laboratóriumi vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a D-vitamin csökkentheti a rákos sejtek növekedését, elősegítheti a fertőzések ellenőrzését és a gyulladás csökkentését. A test számos szervében és szövetében vannak D-vitamin receptorok, amelyek a csontok egészségén túl fontos szerepekre utalnak, és a tudósok aktívan vizsgálják az egyéb lehetséges funkciókat. Kevés étel tartalmaz természetesen D-vitamint, bár egyes ételek vitaminnal dúsítottak. A legtöbb ember számára az elegendő D-vitamin megszerzésének legjobb módja a kiegészítő szedése, mert nehéz elegendő ételt fogyasztani. A D-vitamin-multivitaminok kétféle formában kaphatók: D2-vitamin („ergokalciferol” vagy pre-D-vitamin) és D3-vitamin („kolekalciferol”).

Mindkettő természetesen előforduló forma, amely a nap ultraibolya-B (UVB) sugarainak jelenlétében keletkezik, ezért beceneve, a „napsütéses vitamin”, de a D2 a növényekben és gombákban, a D3 pedig az állatokban termelődik, valamint az emberben is. A D-vitamin termelése a bőrben az elsődleges természetes D-vitamin-forrás, de sok ember szintje nem elegendő, mert olyan helyeken élnek, ahol télen korlátozott a napfény, vagy azért, mert korlátozott a napsugárzásuk, mivel sokszor bent vannak. Amennyiben kipróbálni a d vitamin készítményeket keresse fel a vegnum.hu-t.