Tervezéskor az építész Győr egész városképét figyelembe veszi

Amikor úgy határozunk, hogy saját ingatlant vásárolunk Győrben, hatalmas dilemmát jelent annak eldöntése, miszerint az alapoktól mi építsük fel álmaink otthonát, vagy egy már meglévő ház mellett tegyük le a voksunkat, amit aztán a későbbiekben az igényeink szerint majd átformálunk. Előbbi esetében óriási előny, hogy minden pontosan úgy lesz kialakítva, miképp azt szeretnénk, ám a siker ilyenkor nagyon sok tényezőn múlik.

Így aztán egy építész Győr városában már az első lépések kapcsán is hathatós segítséget nyújthat. Sokan úgy vágnak bele a kivitelezésbe, hogy saját maguk választják ki a telket, ám ez időnként komoly problémákhoz vezethet. Laikusként ugyanis elsősorban csak a terület fekvését, a látképet és a szükséges infrastruktúra közelségét vizsgáljuk, ugyanakkor könnyen lehet, miszerint az általunk megálmodott ingatlan kivitelezésére az adott telek nem is igazán alkalmas. Ezt elkerülendő már a megfelelő helyszín kiválasztásához is kérjük ki szakértő tanácsait. Ne feledjük, egy helyi építész Győr összes területét jól ismeri, ezáltal tökéletesen tisztában van a lehetőségekkel.

Természetesen sokat nyom a latban az is, milyen stílusban gondolkodunk, hiszen a terveket készítő építész Győr látképét is figyelembe veszi a folyamat során. Ennek megfelelően, ha modern kialakítású, például lapostetős, üvegfallal ellátott lakóingatlant építtetnénk, akkor azt csak olyan környéken tehetjük meg, ahol a műemléki épületek összhatását ez nem befolyásolja. Ugyanígy kérdéses lehet a panoráma védelme is. Adott magasság felett fokozottan ügyelni kell arra, hogy a környékbeli lakók kilátását ne zavarja a készülőben lévő ház, erre a kijelölt építész Győr teljes területén kiemelt figyelmet fordít. Ezenfelül azonban számtalan olyan szempont van, ami már a kezdetektől óriási jelentőséggel bír, így a legbölcsebb, amit tehetünk, hogy az első pillanattól kezdve szakember útmutatása alapján járunk el.