Tehénistálló az egészséges állatállományhoz!

A széles választék vonzereje és a tenyésztés romantikája szarvasmarha istálló keresésére csábíthatja. Ha a világ forgalmas területén él és nincs ezer hektáros földje, tud-e mégis építeni valamiféle szarvasmarha istállót és megfelelő kerítést a szarvasmarhák számára egy kisebb telken? Ha a megfelelő típusú infrastruktúrával kezdi, kis vetésterületen egy kis marha-állományt is fel tud nevelni.

Tehénistálló várja a gravetti.hu weboldalon, tehát látogasson el hozzánk még ma és megtekintheti a teljes tehénistálló készletet a rendelés leírásával együtt.  A kezdőknek szánt szarvasmarhatartás lényege, hogy a nulláról kell kezdeni, és meg kell építeni a megfelelő létesítményt. A szarvasmarha istálló kialakítása a fejlesztések fontos része. Ha tehénistállót rendel már készen, és nem kezd el saját maga barkácsolni, jelentős pénzeket takarít meg, ráadásul az energiáját sem pazarolja erre. Ha megvásárol egy meglévő mezőgazdasági üzemet, lehetséges, hogy a meglévő kerítéseket és épületeket a szarvasmarha számára újrahasznosíthatja. Mielőtt elkezdené a szarvasmarha istállók tervezését, vessen egy pillantást ingatlanára. Keressen legalább két nagy területet, amelyet be lehet keríteni. A két vagy több területet nem kell teljesen megfosztani a fáktól, de jobb, ha elegendő szabad hely lesz a tehenek számára az evéshez és a mozgáshoz.

Hány szarvasmarhát tarthat? Erre a válasz változhat. Ha jó, egészséges legelője van, tele ehető fűvel és takarmányokkal, akkor minden állatnak csak két hektárra van szüksége. De sok területen az aszályos viszonyok nagymértékben megnövelték az egy tehén eltartásához szükséges területet. Ha felhívja a helyi kisegítő ügynököt, jó útmutatást kaphat a szarvasmarhák számáról. Egy másik információforrás egy helyi szarvasmarha-tenyésztő lenne. Amennyiben tehénistállót keres állatállományának, látogasson el a gravetti.hu weboldalra.