Szabaduljon meg a túlzott algaszaporulattól algamentesítő segítségével!

Az algák elszaporodása rendkívül bosszantó lehet, ráadásul elkeserítő is, hogy a csodás kerti tó átváltozik egy csúnya zöld masszává. Szerencsére ma már több módon is lehet tenni a kellemetlen zöld és fonalalga ellen.

Algamentesítő ideális megoldást jelent a kellemetlen algaszaporulattal szemben. Az algák jelenléte nem feltétlenül jelent problémát, hiszen vannak előnyei is, például a víz alatti növények számára oxigént termelnek. Azonban sajnos a legtöbb esetben az alga olyan módon elszaporodik, hogy a tó vízét már alig lehet látni. A zöld algák miatt a tó vize egy nagy zöld masszává válik, amely kicsit sem szép. A fonalalgák megjelenése és szaporulata sem kellemes, ráadásul nehézkes eltávolításuk, mivel csúszós állagúak. Több oka is lehet annak, hogy az algák elszaporodnak. Ilyen ok lehet, ha a kerti tóban túl sok a hal, így a felesleges táp és halürülék problémát jelent. Az esővíz is problémát jelenthet, amely a talajszintről vagy a tetőről a tó vízébe kerül. Ezenkívül az is hozzájárul az alga szaporulathoz, ha a tóba telepített kövek foszfor tartalmúak.

Ahogy fentebb is említettük az algákat nem kell teljesen elpusztítani, azonban a túlzott szaporulat esetén mindenképp közbe kell lépni. Ha az algák pusztulnak, akkor zöld színűek lesznek. Mindenképp el kell távolítani őket a vízből, különben bomlásnak induló tápanyagként maradnak a vízben. Azonban nem kell szenvedni az algák megjelenésétől és túlzott szaporulatától, ugyanis vannak egészen hatékony praktikák és szerek ellenük. Az egyik legnépszerűbb algamentesítő a BioBird algamentesítő koncentrátum. Alkalmazásával kilencven napos hatás érhető el. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a sunikft.hu webáruházba és tekintse meg az algamentesítő szerek széles választékát!