Ingyenes temetés élő emberek számára

A halál közeli élmények képesek teljesen megváltoztatni egy ember felfogását, a világról alkotott nézeteit. Valószínűleg Koreában is erre gondoltak azok, akik megalkották azt a terápiát, melynek lényege, hogy az embereket élve temetik el. Furcsán hangzik, de a szervezők szerint nagyszerű hatással van az emberekre a terápia.

Ingyenes temetés lényege, hogy az ember élve részt vehet saját temetésén. Adott időben egyszerre több embert temetnek el, akik temetési portrét, halotti leplet kapnak, elkészítik a végrendeletüket, majd belefekszenek a koporsóba. Valószínűleg bizarr ötletnek tűnik, hiszen az emberek nagyrésze nem akar meghalni, tart attól, hogy egy nap eljön az utolsó óra. A mai, rohanó világunkban könnyű elfeledkezni arról, hogy nem tart minden örökre, így az életünk sem. Bármely pillanatban megtörténhet a baj, azonban sokan erre egyáltalán nem gondolnak. A koporsóban feküdve sokkal közelebb érezheti magához az ember a halált, így elgondolkodhat eddigi életén és azon, hogy mit szeretne másként csinálni a továbbiakban.

Dél-Koreában nagy nyomás alatt vannak a fiatalok, akik az egyetemi éveik során rendkívül stresszesek, így az öngyilkosságok száma nagyon magas. Nem csoda, hogy az idősebb generáció mellett nagyon sok fiatal is kipróbálja az élve temetést, hogy a terápiának köszönhetően új szemszögből láthassa életét. Az élve temetést Koreában a Hyowon Healing Center elnevezésű intézmény szervezi 2012 óta. Természetesen az élve temetésre vállalkozóknak nem kell végleg a koporsóban maradni, mindössze tíz percig maradnak a koporsóban. Már ez az idő is komoly hatással van az emberekre, képes megváltoztatni gondolkodás módjukat! Ha hasonló érdekes híreket szeretne olvasni, akkor látogasson el a lepesmagazin.hu weboldalra!

Forrás: Lépés Magazin