Hogyan lehet benzint leszívni az autóm tankjából?

Nem mindig könnyű kiengedni a benzint az autóból, akár azért, mert rossz üzemanyagot töltött be, mert eladja az autót, vagy azért, mert javításokat végez. Minden autó más, és a tartályt nem úgy tervezték, hogy a benzin elhagyja a tartályt, mivel ez súlyos meghibásodásokat vagy tüzet okozhat. Ennek ellenére számos módszert kipróbálhat, amelyek segíthetnek a tartály kiürítésében.

Ide kattintva megtudhatja, hogyan lehet benzint leszívni az autóm tankjából? Részletes leírást ezzel kapcsolatban az alkatreszek.hu weboldalon olvashat majd. Illessze az üzemanyag-szifon rendszer tömlőjét a benzintartályba, és pumpálja, amíg meg nem tölti a tartályt benzinnel. Helyezzen egy edényt a leeresztő dugó alá, majd csavarja ki a leeresztő dugót. A benzin kifolyik, és gallononként általában néhány percet vesz igénybe a leengedés. Engedje le a tartályt, ha nem megfelelő üzemanyagot töltött be, vagy ki kell cserélnie az üzemanyag-szivattyút. Ha lehetséges, járassa az autót üresen. Parkolja le az autót, és hagyja kihűlni, mielőtt leereszti. Ez a stratégia csökkenti a szivattyúzás és leeresztés mennyiségét, és kevesebb benzint kell tárolnia vagy ártalmatlanítania. Soha ne járassa az autót, ha rossz üzemanyag van a tartályban. A teli tartály leürítése sokáig tart, de nem lehetetlen.

Vásároljon üzemanyag-szifon rendszert. A legtöbb autóboltban kaphatók, ezek kézi működtetésű szivattyúk, amelyek kiszívják a benzint az autóból és egy tartályba helyezik. Ügyeljen arra, hogy olyan terméket vásároljon, amely éghető anyagokhoz engedélyezett, mivel a benzintartály közelében lévő szikra biztos recept a katasztrófára. Körülbelül hat lábnyi kis ⅜ hüvelykes tömlőre, valamint egy szivattyúra lesz szüksége az üzemanyag kiszívásához. Az a régi trükk, hogy egy tömlőt dug a tartályba, majd szájjal szívja ki a benzint, veszélyes az egészségre és hihetetlenül veszélyes. Lenyelheti a benzint vagy kiömölhet annyi, hogy komoly tűzveszélyt okozzon. További információkért nézzen be az alkatreszek.hu-ra.