Hágcsó szabvány infók olvashatók online

Az EN131 javítja a létrák biztonságát azáltal, hogy szélesebbé, erősebbé és szilárdabbá teszi a létrákat. A BS 2037 és BS 1129 szabványok (gyakran 1. és 3. osztályú létrákként emlegetve) már nem elérhetők, és többé nem vásárolhat e visszavont szabványok szerint készült létrákat. Most már minden létrát csak az aktuális EN 131 szabvány szerint kell megtervezni és gyártani.

Hágcsó szabvány elolvasható online a gravetti.hu weboldalra látogatva, tehát kattintson ide még ma és olvasson bővebben erről a témáról, ráadásul weboldalunkon minőségi függőleges létrákat is rendelhet a szabványoknak megfelelően. Változott a terhelés egy új EN 131 létrán? A felülvizsgált EN 131 szabványnak való megfelelés érdekében a létrákat úgy tervezték és tesztelték, hogy legfeljebb 150 kg-os összterhelést viseljenek el, beleértve a felhasználót, szerszámait, felszereléseit és minden anyagát. Maximális összterhelés: az a maximális súly, amelyet a létra elbír, ha a gyártó utasításai szerint van felállítva. Mi a különbség az EN131 professzionális és nem professzionális létrák között? Bár a felülvizsgált EN 131 szabvány szerint jóváhagyott létrák ugyanazzal a terhelési besorolással rendelkeznek, a professzionális létrákra szigorúbb tartóssági követelmények vonatkoznak, mivel várhatóan megterhelőbb használatnak lesznek kitéve.

Mikor lép életbe az új EN131? A felülvizsgált EN131 létraszabványok már megjelentek. A BS1129 és BS 2037 létrákra és hágcsókra vonatkozó részei visszavonásra kerültek, mivel nem rendelkezhetünk olyan szabványokkal, amelyek ellentétesek az európai szabványokkal.  Amennyiben még ennél is többet tudna meg a szabványokról és a hágcsókról, kattintson a gravetti.hu weboldalra és itt mindent megtalál. Weboldalunkon elérhetőségeinket is megtekintheti ha kérdéseket tenne fel.