Többet fogyaszt az autó vezérműszíj csere esetén?

A vezérlés azon alkatrészek közé sorolható, amelyek a hajtás eljuttatásában segítenek a főtengelytől a vezérműtengelyig. Nem túlzás kijelenteni, hogy e nélkül az autó mozgásképtelenné válna. Éppen ezért minden ebbe a kategóriába tartozó alkatrész rendkívül fontos szerepet tölt be a rendszerben, így egy sem hiányozhat, illetve a meghibásodás is komoly problémát jelent.

Az autó fogyasztásáról vezérműszíj csere esetén itt tudhat meg bővebb információkat! Az autó használata közben folyamatos terhelésnek van kitéve az autó. A görgők pörögnek, a vezérműszíj elképesztő tempóban dolgozik, az alkatrészek pedig egymást koptatják. Minél nagyobb az igénybevétel, az alkatrészek annál gyorsabban elhasználódnak. Nagyon fontos, hogy nem szabad megvárni, amíg a szíj annyira elhasználódik, hogy bármikor elszakadhat, mivel az hatalmas károkat okozhat a motortérben és nem kizárt, hogy több százezres kár keletkezik. Éppen ezért futásteljesítménytől függetlenül célszerű lecserélni a vezérműszíjat, sőt érdemes a teljes vezérlést lecserélni. A vezérlés cseréjét akár otthon is el lehet végezni, azonban fontos, hogy az autónak megfelelő vezérműszíjat vásárolja meg, illetve rendelkezzen a szükséges szerszámokat.

Ha bizonytalan, akkor jobb, ha a cserét inkább szakemberre bízza és ellátogat egy szervizbe! A vezérműszíj mellett a hosszbordás szíjhoz tartozó feszítőgörgőket, vízpumpát és meghajtó görgőket is ki kell cserélni. Érdemes szettben megvásárolni az alkatrészeket. Talán költségesnek tűnhet, azonban jobb pár tízezres plusz kiadás, mint egy váratlan, félmilliós kiadás. Ha váratlan dolgokat tapasztal a csere után, például hirtelen megnő a fogyasztás, akkor nagy eséllyel valami probléma volt az összeszereléssel vagy megsérült valamelyik alkatrész!