Fogantatást elősegítő étrendek – A pozitív teszt nem csak álom!

Bizonyított tény, hogy a fogantatást elősegítő ételek léteznek és valóban segítik a gyermekvállalás pozitív kimenetelét. A fogantatást elősegítő étrendet egy dietetikus tudja összeállítani.

Fogantatást elősegítő étrendek nagy segítséget jelentenek a várandósság pozitív kimenetelét illetően. A táplálkozásnak minden életszakaszban nagy szerepe van. Amikor egy pár elérkezik oda, hogy meghozza a döntést, hogy szeretne gyermeket vállalni, akkor van pár dolog, amin érdemes változtatni, hogy minél előbb pozitív tesztet tarthasson kezében a leendő anyuka. Tudományos vizsgálatok alátámasztották, hogy a napi étkezések minősége, mennyisége, ritmusa sejtszintű működésekre is hatást gyakorol. A dietetikus nem egy sablon étrendet tesz a pár elé, hanem teljesen rájuk szabott étrendet készít. A pár a laboreredmények és a diagnózis alapján tudatos változtatásokat eszközölnek annak érdekében, hogy a baba minél előbb megfoganjon. Más és más összetételű étrendre van szükség bizonyos élethelyzetekben. A fogantatás elősegítéséhez vannak bizonyos nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok, mikro tápanyagok, amik kiemelt szerepet kapnak az étrend összeállításakor.

Az étrend kialakításának kezdeti lépése a táplálkozási anamnézis felvétele, aminek alapján összeállíthatók az étrend alternatívák. A különböző étrendek betartása bizonyíték lehet, hogy az étrend mennyire betartható. A kitűzött cél elérése érdekében fontos az étrend betartása, a helyes táplálkozás megismerése. A legkönnyebb, ha a pár nem kísérletezik, hanem dietetikus segítségét kéri, hogy az étrend valóban elősegítse a várandósságot. Bővebb információkért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is találhat.