A legjobb proktológia cikk

A proktológia a végbél betegségeivel foglalkozó orvosi szakterület. A proktológus a béltraktus alsó szakaszának, a végbél betegségeinek specialistája.

A Proktológia cikk található a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon, mely bő leírást ad arról, hogy mit csináljunk, ha végbélprobléma tüneteket észlelünk. A bizonytalan vércsík a WC papíron, kis fájdalom székeléskor, csípő-égő érzés egy fűszeres vacsora után, a székelési szokások átmeneti megváltozása (hasmenést követő székrekedés), enyhébb végbélviszketés és más kellemetlen tünetek jelenthetik a végbél betegséget. Egyesek elsiklanak ezek a jelek felett, mások pánikba esnek és rögtön a legrosszabbra gondolnak, a harmadik eset pedig a tanácstalanság. Ez utóbbi természetes reakciónak számít, mivel a páciens, nem igazán fér hozzá a problémához, direkt nem láthatja, és esetleg szégyelli is. Sokszor a tünetek jelentkezésekor a beteg magától, vagy az orvos tanácsára, a gyógyszertárban vásárol gyógyszert vagy kenőcsöt.

Egy valóban jó szakember vizsgálat nélküli ezeket a kezelések nem tanácsolja. A krémezés vagy kúpozás, az esetek nagy részében egyértelműen placébóhatású, felesleges, sőt időnként veszélyes és allergizáló is lehet. Ha mégis a készítmények kísérletezése mellett döntünk, és mégsem múlnak a tünetek, ne várjunk tovább, mindenképp kérjük ki egy szakember véleményét. Nem kell kombinálgatni, hogy mi lehet a bajunk, olvasgatni mindenféléket az interneten és pánikolni, hanem fel kell keresni egy proktológust. Amennyiben régóta szenved a fent említett tünetekben, esetleg fájdalmai vannak, kérjen időpontot a budapesti Belvárosi Orvosi Centrum-ba, ahol a proktológus, Dr. Egri Gábor segíteni fog túllépni ezen a betegségen. Elérhetőségeinket honlapunkon találja.