Vállalják-e veszélyes áruk szállítását a csomagküldő cégek?

A csomagküldéssel foglalkozó cégek napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek. Annak érdekében azonban, hogy a feladott holmik valóban biztonságban megérkezzenek a célállomásra, fontos, hogy azokról a megfelelő információt nyújtsuk a feladáskor a cég embereinek.

A veszélyes áruk szállítása különös figyelmet érdemel, hiszen számos cég nem is foglalkozik ilyenek kiszállításával. Megcélozva a biztonságot, mindenképpen tájékoztassuk a feladás előtt a szakembereket arról, hogy milyen jellegű termékek vannak a csomagban. S hogy mi minősül veszélyes árunak? A savas vagy maró hatású kémiai anyagok éppen úgy e csoportba tartoznak, mint az akkumulátor vagy a benzin. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenek szállításával a legtöbb cég nem foglalkozik. Ugyan veszélyes áru kategóriába sorolhatóak a parfümök és a háztartási vegyületek is, de ezeket sok esetben akár webáruházból is megrendelhetjük, tehát szállításukkal általában nem szokott probléma adódni. A fegyverek, gyúlékony, robbanékony anyagok viszont mindenképpen tiltólistásak szoktak lenni.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy amennyiben a csomag zselét, gélt, olajat vagy folyadékot tartalmaz, úgy kérhetnek biztonságtechnikai lapot. Amennyiben ez nincsen csatolva, úgy a cég raktárából lehet elvinni majd a csomagot az átvevőnek. A csomagküldés napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Az interneten jelen levő sokféle apróhirdetési és licitálási portál számos adásvételnek biztosít teret, és a termékeket gyakran csomagküldő cég segítségével juttatják egyik címről a másikra. A megfelelő szakemberek választásával a veszélyes árukon kívül szinte kivétel nélkül bármi gond nélkül elszállítható. Forduljon olyan csapathoz, mely már bizonyított az évek során!