A háztartás hasznos eszköze, a csőgörény

Valószínűleg a háziasszonyok egyik legnagyobb rémálma a dugulás, valamint a különféle lefolyó problémák. Ez azért is kellemetlen, mert az egész családra kihatással lehet, mivel a mindennapi teendők elvégzése akadályba ütközik.

A csőgörényről még többet megtudhat ide klikkelve. Ha azt tapasztaljuk, hogy otthonunkban a szokásosnál lassabban vagy szinte egyáltalán nem akar lefolyni, vagy akár visszafolyik, akkor nagy valószínűséggel dugulással van dolgunk. Sokan ekkor szerelőhöz fordulnak és egyáltalán nem próbálnak meg semmit tenni az ügyben. A legnagyobb hátrány, hogy a szerelőre van, hogy akár napokat is kell várni, ráadásul sok szerelő irreálisan magas áron dolgozik. Ne legyünk restek kipróbálni pár egyszerű filléres praktikát, amiknek köszönhetően akár mi magunk is elháríthatjuk a dugulást. Kisebb problémák esetén érdemes kipróbálni a szódabikarbóna és az ecet vegyületét, mivel kisebb dugulás esetén hatásos elegy lehet.

Komolyabb dugulás esetén hatásosabb módszerre lesz szükség. Sokan használnak pumpát a dugulás megszüntetésére, azonban, ha a fel-le mozgás által kialakuló vákuum nem hoz eredményt, akkor egy másik hatékony eszközhöz kell nyúlni, ami nem más, mint a csőgörény. Ez az eszköz a legtöbb barkácsboltban megtalálható, mindössze pár ezer forintért. Választhatunk rövidebb vagy hosszabb csőgörényt is, attól függően, hogy mire van szükségünk. Használata rendkívül egyszerű, de célszerű ketten végezni a műveletet, mivel így sokkal hatékonyabb munkát végezhetünk. A csőgörényt le kell engedni a lefolyóba, majd addig tekerni, míg el nem éri a problémás helyet. Érdemes visszafelé is tekerve húzni, így a maradék lerakódást is fel lehet oldani vele. Bővebb információk a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalon.