VR játék – A szórakozás új dimenziója

A mai fiataloknak nem kell magyarázni, hogy mi is az a VR játék. Azonban az idősebb generáció nem feltétlenül érti és valamiféle fiatal hóbortnak gondolhatja. Most egy kicsit részletesebben ismertetjük a VR játékokat, nem csak idősebbeknek, minden korosztály számára!

VR játék alapvetően egy teljesen új világba repíti el a játékost. A VR játékok elengedhetetlen kelléke a VR szemüveg. A VR szemüveget felvéve a játékos egy teljesen új helyen találja magát. Lehet ez egy szoba vagy tér. Lényeg, hogy a valóságos világ eltűnik és egy virtuális valóság lép a helyébe. A virtuális valóság lehetőséget nyújt arra, hogy az ember kilépjen egy kicsit saját életéből, mindennapjaiból. A virtuális valóság lehetővé teszi, hogy az ember megmássza a Mount Everestet, zombikra lőjjön, vagy csak körülnézzen a virtuális világban. Egy szóval ledőlnek a korlátok és egy kicsit az ember valaki mássá válhat. Manapság hatalmas a választék, így az embernek csak ki kell választania a számára legszimpatikusabb játékot.

VR játékok

Ahogy fentebb már említettük, a VR játékok egy teljesen új világot tárnak a szemünk elé. Egyre nagyobb számban dobnak VR játékokat a piacra a készítők és ezáltal egyre inkább ráéreznek a technológiában rejlő számtalan lehetőségre és igyekeznek kihozni belőle a maximumot. Nem csak lövöldözős játékokból áll a kínálati paletta, hanem olyanokból is, mint az Escape F1rst, ami nem más, mint egy szabaduló szobás játék. Ezt a játékot akár egyedül, de csapatban is lehet játszani. Akár arra is van lehetőség, hogy barátod ellen próbára tedd magad. Akár egy zombi apokalipszis közepére is kerülhetsz, ahol neked kell kitalálni barátaiddal, hogy merre menjetek tovább és a továbbiakban mi a terv. És hogy hol tudsz még több információhoz jutni? A badchickenvr.hu weboldalon.