Vásárolj Te is macskahámot cicusodnak!

A macskahám ma már kevésbé hat újdonságként, egyre több gazdi tisztában van vele, hogy mi is ez pontosan, sőt a termék népszerűsége is egyre nagyobb. Az alábbiakban eláruljuk, hogy miért érdemes macskahámot vásárolni, így, ha van cicusod, akkor jó döntés lehet beszerezni egyet.

Macskahám használata igazán hasznos lehet! Sok macskatulajdonos nem szeretné, hogy kedvence felügyelet nélkül szaladgáljon házon kívül, nehogy valami baj érje. A szabad csámborgás során nagyon sok veszély fenyegeti kiskedvenced, például elütheti egy autó, ellophatják, de akár csúnyán össze is verekedhet más macskákkal, melynek súlyos sérülések lehetnek következményei. A cicák kiváncsi élőlények, akik szeretik felfedezni környezetüket vagy épp kedvükre vadászni. Az tehát nem megoldás, ha végleg bezárod a lakásba, hisz ott kevesebb a felfedezni való, nem éri annyi inger. A macska nyakörv megoldást jelenthet, azonban, ha cicád igazán játékos, mozgékony állat, akkor van rá esély, hogy mozgás közben kihúzza fejét a nyakörvből és elszalad. A legjobb alternatíva a cicus kinti sétáltatásához a macskahám.

A macskahám stabilan fenn marad a macskán, esélytelen, hogy a cica kiszabaduljon és elszaladjon. A macskahámhoz már csak egy pórázra van szükség és már kezdődhet is a séta. Arra viszont érdemes felkészülni, hogy a cicák csak nehezen tudják megszokni az új dolgokat, gyakran fenntartással kezelik őket. Ilyen például a macskahám is. Érdemes a lakásban ráadni, és legalább negyed órán át az állaton hagyni. Ezt követően úgy is elbújik, így érdemes jutalomfalatokkal pozitív megerősítésben részesíteni. Pár alkalom után már nem lesz problémája a macskahámmal és könnyű lesz ráadni. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a petlandshop.hu webáruházba, ahol megtekintheted a kínálatot!