UV védő fólia bőrünk védelméért

A nyári hónapokban nem csak a hőség miatt kell aggódnunk, hanem a káros UV sugarak miatt is. Különösen a fehér bőrrel és világos hajjal rendelkezőknek kell odafigyelniük, hiszen ők nagyon könnyen leéghetnek. Sajnos a lakásban sem feltétlenül vagyunk biztonságban.

UV védő fólia – A hatalmas ablakok sokak által kedveltek, viszont, ha a nap pont odatűz, akkor megértjük, mennyi hátránya lehet a nagy üvegfelületeknek. Az UV sugarak könnyen átjutnak az egyszerű üvegfelületeken, így bőrünk hosszútávon komoly káros hatásoknak lesz kitéve. Ráadásul nem csak bőrünk számára károsak az UV sugarak, hanem bútorainknak sem tesz jót, hiszen elvesztik eredeti fényüket és fakók lesznek. Mindez a padlóra is igaz. Használhatunk különféle belátásgátló eszközöket, például függönyt vagy reluxát, esetleg redőnyt. Viszont előbbi kettő könnyen koszolódik, tisztításuk viszont nem könnyű, továbbá bármelyiket is használjuk, kénytelenek leszünk a sötét lakásban kuksolni, amíg le nem megy a nap. Ha otthonunkat biztonságossá szeretnénk tenni, ráadásul mindezt úgy, hogy a hőmérséklet is elfogadható legyen, akkor érdemes UV védő fóliát használnunk, mellyel megvédhetjük saját és családtagjaink bőrét egyaránt.

Különösen olyan családoknak ajánljuk, ahol a családtagok világos bőrrel és hajjal rendelkeznek vagy kisgyermekek, esetleg idős emberek élnek a lakásban. Az UV fólia a padló és a bútorok színét is megóvja, amik így nem fakulnak ki. Ezenkívül a lakás nem fog felmelegedni, így kellemes lesz a benn tartózkodás. Az UV védő fólia esztétikus módja a káros UV sugarak elleni védekezésnek. A fóliát az alapos tisztítást követően a szakember helyezi fel. A harminc napos száradást követően a fólia takarítható, azonban csak hagyományos tisztítószerekkel és puha ronggyal.