Tudja meg milyen névnap van ma hazánkban!

A névnap olyan hagyomány, amely a névhez kapcsolódó nap megünneplését jelenti. A névnap fogalma hasonló a gyakoribb születésnaphoz, csakhogy a névnaphoz való társítás teljesen önkényes. További részletek weboldalunkon.

Milyen névnap van ma? A névnapok listája elérhető a nevnap.eu weboldalon, tehát érdemes ide látogatni, ha ön is megtudná, hogy milyen névnapot ünneplünk ma. Hogy mi a neve, annak nagy jelentősége van Magyarországon. Azon túl, hogy ez az ön személyazonossága, úgy ünnepli a nevét, mintha születésnapja lenne. A magyaroknak újszülött névadáskor kötelező névjegyzékből kell választaniuk, azonban a névsor kiegészítését bárki javasolhatja. A névnap és a születésnap ugyanaz? Nem, mert a névnap abból áll, hogy megünnepeljük az év egy napját, amely az ember keresztnevéhez kapcsolódik. Az ünneplés hasonló viszont a születésnaphoz. Sok országban azonban a névnapi ünnepségeknek már nincs kapcsolata a kifejezetten keresztény hagyományokkal. A névnap megünneplésének több módja van: Tisztelni a szentet: A szent vagy mártír iránti tiszteletadás, akiről Önt vagy különleges személyét elnevezték, számos vallásos módon történhet.

Egy másik fajta ünneplés az, ha készít egy különleges névnapi ételt. Sokan, különösen a szülők és a nagyszülők különleges ételt készítenek a névnap alkalmából. Mi történik a névnapon? Évente megemlékezik egy személy névadásáról, és az életkor kiszámítását szolgálja. A csecsemőket születésük napján nevezik el. Az emberek névnapjukon ajándékokat kapnak barátaitól és családtagjaitól. Amennyiben többet tudna meg a névnapokról keresse fel a nevnap.eu weboldalt, és itt megtekintheti azt is, hogy a mai napon éppen kinek van névnapja, tehát mindenképp megéri benézni hozzánk, ha úgy érzi közelednek a családtagok névnapjai.