Tini nőgyógyászat a Belvárosi Orvosi Centrumban

A legtöbb tinédzser és fiatal nő ódzkodik a nőgyógyászati vizsgálattól! Gyakori, hogy a felmerülő problémákat fiatal nők barátnőkkel, édesanyjukkal beszélik meg, azonban érdemes inkább elmenni szakemberhez és részt venni egy vizsgálaton.

Tini nőgyógyászat megbízható szakorvosokkal – A modern európai orvoslás leginkább a betegségek gyógyítására koncentrál, az egészség megőrzés pedig némileg háttérbe szorult. Ezzel ellentétben a Belvárosi Orvosi Centrumban a megelőzés is komoly szerepet kap. Még azelőtt, hogy egy fiatal nő megkezdeni szexuális életét, fontos, hogy nőgyógyászhoz forduljon és konzultáljon vele a védekezési módszerekről, a szexuális úton terjedő betegségekről, vagyis STD-ről és az azok elleni védekezésről, továbbá, hogy milyen szűrésekre érdemes elmenni, annak érdekében, hogy adott betegségekre mielőbb fény derüljön. Vannak, bizonyos panaszok, melyekkel kifejezetten érdemes tinédzserkorban nőgyógyászhoz fordulni. Ilyen például a rendszertelen menstruáció, menstruáció kimaradás.

Abban az esetben is érdemes felkeresni a nőgyógyászt, ha 16 éves korig nem jön meg a menstruáció, vagy alhasi fájdalmakkal küzd. A szeméremtesti vagy hüvelyi égő, viszkető érzés kapcsán is érdemes nőgyógyászhoz fordulni, valamint fájdalmas vagy bő vérzéssel járó menstruáció esetén is. Szűz lányok, nők esetében általában megtekintés vagy vattapálca általi mintavétel történik a hüvelybemenetről. A vizsgálat természetesen teljes mértékben fájdalommentes. A nőgyógyásszal való találkozás minden esetben beszélgetéssel kezdődik. Ha bővebb információkhoz szeretne jutni, akkor érdemes ellátogatni a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra és bővebben tájékozódni a tini nőgyógyászat kapcsán. A weboldalon elérhetőséget is talál!