Teremts harmóniát a munkahelyen is, irodai futószőnyeggel

Új iroda, vagy a régi felújítása, az irodai szőnyeg minden esetben egy hatalmas bónusz az ott dolgozóknak. A modern építésű házak, irodaházak gombamód szaporodnak, a modern, környezetbarát irodák pedig vonzzák a bérlőket.

Iroda sokféle van, kisebb, nagyobb és más-más tevékenységet folytató. Így az irodai szőnyeg felhasználása is különböző jellegű lehet. Kialakíthatunk vele például egy kis gyerekbarát szőnyegszigetet, közösségi tereket, leburkolhatjuk vele az egész irodát, vagy használhatunk a folyosókon irodai futószőnyeget.

Elterjedt az a szemlélet, hogy a dolgozók igényeire, kényelmére alapoznak a kivitelezők az irodák tervezésénél. Kényelmes, harmonikus környezetben a dolgozók jobban vannak ösztönözve, jobb kedvvel, kiegyensúlyozottabban és eredményesebben tudnak a napi teendőikkel foglalkozni

Az egyik alapvető kényelmet adó kiegészítő az irodai futószőnyeg, amit kisebb és nagyobb irodákban is szeretünk alkalmazni. A nyugodt munka elengedhetetlen feltétele a csend, a magassarkú cipők kopogását hallgatni pedig eléggé zavaró egész nap. Irodai futószőnyeg használatával a kisebb és nagyobb forgalmú irodaházak neszei is csökkenthetőek.

De miért olyan szerethetőek az irodai futószőnyegek?

  • Takarítás szempontjából ezek a speciális irodai szőnyegek nagyon előnyösek, ugyanis rövid szálúak. Kézi porszívóval, vagy nagy, üzemi takarítógéppel is pillanatok alatt tisztává, pormentessé varázsolható.
  • Csúszásgátlósak, hogy a munkahelyi baleseteket elkerüljük.
  • Csendes és kényelmes tér alakítható ki velük.
  • Funkcionalitásuk mellett esztétikai értelemben is nagyon kedveljük őket. Meleg színű irodai futószőnyeg alkalmazásával meleg, hangulatos, barátságos lesz a légkör. A barna, vagy tégla, bordó árnyalatok megnyugtatnak minket a stresszes teendőink közepette is.

Az irodai szőnyeg egyik nagyon fontos alapfeltétele a kopásállóság, az irodai görgős székek jól tűrő képessége. Fontos még, hogy tűzállósági besorolás alá tartozzanak és anyaguk antisztatikus, antiallergén legyen. A tervezők körében első helyen mindig a dizájn áll, a minőség pedig a második helyre csúszik. A mai modern irodai futószőnyegek szerencsére a korábbi 5 éves élettartamról már 15 évre sorolhatóak be. Így már elég költséghatékony beruházni rá, hiszen az ára jócskán megtérül ez idő alatt. Az irodai futószőnyeg élettartamát még ezen túl is kitolhatjuk, ha gondosan odafigyelünk a tisztítószerekre, vegyszerekre. A nívósabb szőnyeg gyárak már saját, speciális vegyszereket is gyártanak, hogy szőnyegeik minél tovább tartósak legyenek.

A többfunkciós irodai futószőnyeg használatát minden közintézménybe és kisebb-nagyobb irodaházba javasoljuk.