Te is szenvedsz az elsavasodás kellemetlen következményei miatt?

Ha több kellemetlen panaszt is tapasztalsz, akkor nem kizárt, hogy arról van szó, hogy szervezeted el van savasodva. Az elmúlt pár évtizedben nagy mértékben megváltozott az emberek életvitele, így többek közt a táplálkozási szokások is. Az egyre nagyobb mértékű feldolgozott élelmiszer fogyasztásnak pedig megvannak a következményei.

Elsavasodás következményei rengeteg embert érintenek, akik még csak nem is sejtik, hogy mi a probléma. Az elsavasodást komolyan kell venni, hiszen ma már bizonyított tény, hogy nagyon sok betegség és az elsavasodott szervezet közt egyértelmű összefüggések mutathatók ki. Az viszont tévhit, hogy a gyomor savtermelése a szervezet sav-bázis háztartásának része, ugyanis ez egyáltalán nincs így. A szervezet sav-bázis egyensúlya egy nagyon érzékeny, egyensúlyra törekvő rendszer. Ha az egyensúly felborul, abban az esetben az enzimek nem tudnak megfelelően működni, mely a szervezet egészére hatással van. Az elsavasodásnak olyan hétköznapi tünetei vannak, mint az emésztési panaszok, a gyenge immunrendszer, a narancsbőr, az állandó fáradtságérzet, valamint a gyakori fejfájás.

A szervezet elsavasodásának legegyértelműbb bizonyítéka, ha indikátor papíron keresztül leméred a szervezet pH szintjét. Ha az érték hét, akkor az ideális eredmény, de a 6,5 és 6,8 közti eredmény is teljes mértékben elfogadható. A szervezet elsavasodásának oka lehet többek közt a mozgásszegény életmód, a túlzott kávé és alkohol fogyasztás, a dohányzás és a túl sok savképző ital és étel fogyasztás. A lúgos tápanyagokban gazdag éltelek fogyasztása megoldást jelenthet az elsavasodás ellen. Az elsavasodás ellen szintén jó módszer a bőséges gyógynövény tea és finom, tisztított víz fogyasztása. Emellett a limonádé és a citromos víz is kiváló lúgosítás céljából.