Proktológiai vizsgálat a Belvárosi Orvosi Centrumban

Proktológiai vizsgálat előtt szükséges egy székletürítés és a tisztálkodás is ajánlott, viszont otthoni beöntés, és rutinszerű hashajtás egyáltalán nem szükséges, hiszen sok esetben ezek akár árthatnak is. A proktológiai vizsgálat részleteiről a Belvárosi Orvosi Centrumban többet is megtudhat, vagy látogassa fel a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalt.

A minőségi proktológiai vizsgálat első lépése a konzultáció, amely során a pácienst részletesen kikérdezik. Ezután következik a fizikai kivizsgálás, amely során megtekintik és megvizsgálják a páciens végbelét. A kivizsgálás után egy másik kisműszeres végbélvizsgálat következik, amely során az orvos megtekinti a bél alsó szakaszát, ahol olyan betegségek helyezkednek el, mint az aranyér, a perepedés és a gyulladás. A vizsgálat során a páciens az oldalfekvésben felhúzott térdel, vagy alkalomadtán térdelő-könyöklő pozícióban helyezkedik el. Lehetséges, hogy az orvos végbéltükrözést javasol rákszűrés céljából, hiszen ki kell mutatni, hogy a páciens panaszait nem daganatos megbetegedések okozzák. Már az első konzultációkor a proktológus felállítja a kezelési tervet, és ha nincs gyulladás, akkor akár az első konzultáción meg is történhet a kezelés.

A proktológiai beavatkozások egyáltalán nem fájnak, hiszen bár a végbélnyílás idegekben gazdag, afölött viszont 1 cm-el már egyáltalán nincs fájdalomérzet. Legnagyobb részt a kezelések teljesen fájdalommentesek, és ha a tükrözés az ánusz feletti szakaszban történik, a akkor még az sem okoz fájdalmat. Amennyiben többet szeretne megtudni a proktológiai vizsgálatról, vagy a proktológusról, látogassa fel a Belvárosi Orvosi Centrum weboldalát, a belvarosiorvosicentrum.hu-t. Ha kérdései lennének, keresse fel ügyfélszolgálatunkat az info@boc.hu e-mail címen, vagy a +36 30 870-74-27 telefonszámot tárcsázva.