Ön mit tud a lánckenő olajról?

A gépjárműbe való olajoknak rengeteg típusa van, ezek egyike a lánckenő olaj. Ahogy a neve is jól mutatja, a lánckenő olaj a meghajtók, illetve láncos áttétek esetében használatos, melyek esetében elsősorban a kenés és a tapadás elsődleges szempont.

Lánckenő olaj használata által a láncok kopása hatékonyan csökkenthető. Abban az esetben, ha a láncok nedvességnek, poros szennyeződésnek vagy párának vannak kitéve, akkor a lánckenő olaj jelenti a megoldást. A lánckenő olaj árát tekintve nem egyszerű válaszolni, hiszen ez a megvásárolt termék mennyiségétől és paramétereitől is nagy mennyiségben függ. A gépjárművek esetében használatos lánckenő olaj mennyisége nem olyan nagy, hogy az olcsóbb kiszerelést vásárolja meg. Ugyanakkor nagyobb szervizek esetében, ahol több száz litert is vásárolnak, ki lehet használni ezt az előnyt, de egyetlen gépjármű esetében ez nem így van. Eleve a minőségre nagyon fontos ügyelni, azon semmiképp nem érdemes spórolni. A legjobb, ha a gépjárművet szervizbe viszi lánckenő olaj csere esetén, ugyanis van pár dolog, amire nem árt ügyelni, ha eljön a csere ideje.

A lánckenő olaj csere kapcsán az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy nem szabad más típusú olajjal, például motorolajjal keverni vagy mást használni helyette. A lánckenő olaj kiválasztása során a legfontosabb tulajdonság, amit figyelembe kell venni, a megfelelő tapadás. Ez nagyon fontos, mivel a láncok szabadon futnak és közben a rajtuk lévő olaj leválik és szétpermeteződik. Ez sehol nem kerül összegyűjtésre, ami azt jelenti, hogy kárba veszik. Tehát nagyon fontos, hogy az olaj magas tapadással rendelkezzen. A megfelelő olaj kiválasztása nagyon fontos, nem szabad elkapkodni vagy félvállról venni. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!