Mitől lesz téli a szélvédőmosó folyadék?

A tél közeledtével rendkívül fontos, hogy az autó fel legyen készítve a hideg idővel járó megpróbáltatásokra. Fontos lecserélni a kereket az évszaknak megfelelően, illetve ellenőrizni az akkumulátor töltöttségi szintjét, hogy ne érje kellemetlen meglepetés. Ezenkívül a szélvédőmosó folyadék lecseréléséről sem szabad megfeledkezni.

A szélvédőmosó folyadék kapcsán itt érhet el bővebb információkat! A biztonságos közlekedés érdekében nagyon fontos, hogy az évszaknak megfelelően felkészítse autóját. A tavasztól őszig tartó időszakban, ameddig a hőmérséklet tíz fok feletti, a nyári szélvédőmosók használata ajánlott. Sok sofőrben felmerül a kérdés, hogy miért nem elég a sima víz. A szélvédőmosó nem csupán egyszerű folyadék, ugyanis olyan adalékanyagokat tartalmaz, amelyek a szélvédőre kerülő szennyeződéseket segítenek eltávolítani a szélvédőről. A szélvédőmosó folyadék segítségével a rovartetemek, por, sár, madárürülék nem kenődik el, hanem feloldódik és eltűnik. Viszont, ha a hőmérséklet fagy pont alá csökken, akkor a szélvédőmosó folyadék megfagy, melynek az a veszélye, hogy a megfagyott folyadék szétfeszíti a tartályt.

A téli szélvédőmosó folyadékoknak több típusa létezik. A folyadék öt foktól akár mínusz hetven fokig lehet ellenálló. Magyarországon jellemzően a mínusz tizenkilenc-huszonkét fokos hőmérsékleti értéken is használható folyadékok vannak forgalomban. Mivel hazánkban meglehetősen mérsékeltek a telek, ezért nincs is ennél nagyobb ellenállású folyadékra szükség. A téli szélvédőmosó folyadék leginkább a glikoloktól válik azzá, ami. Ez egy igencsak mérgező, sűrű alkoholszármazék. Az illata alkoholra emlékeztet, így jellemzően illatosítják, hogy a vezetés közben ne legyen kellemetlen, zavaró.