Mire figyeljünk, ha generálkivitelező építi a házunkat?

Egy ház építésekor szükséges az építtető állandó jelenléte, a szakemberekkel való folyamatos kommunikálás és a munkájuk ellenőrzése. Sajnos az emberek többsége ezt nem teheti meg, mivel a munkahelyük, a gyerekek, stb. ezt nem teszi lehetővé. Persze jogos volna a felvetés, hogy aki nem tudja ellenőrizni felbérelt szakemberei munkáját, már ne is építkezzen? Dehogynem! Csak vegye fel a kapcsolatot egy generálkivitelezővel, aki rengeteg terhet levesz a válláról!

További információkért kattintson ide, és a petro-nyilaszaro.hu oldalon elolvashatja, mire kell figyelni, ha generálkivitelező is bevonásra kerül egy építkezés során! A generálkivitelező egy olyan szakember, aki képes lebonyolítani egy ház felépítését elejétől a végéig. Rendelkezik kellő tapasztalattal és szaktudással a feladatot illetően, s felfogadásával nem kell külön alvállalkozókat keresni minden munkafolyamathoz, hanem egy cég le tudja zavarni az összes munkát, mely egy építkezés során felmerül. A generálkivitelező kiválasztásakor azonban érdemes számba venni néhány szempontot.

Először is, ha a kiválasztott kivitelező portfólióját, előző munkáit szemügyre veszik, az érdeklődők sokat segíthetnek magukon a döntésben. A generálkivitelezőnek nem kell mérnöknek lennie, de az követelmény, hogy a csapatában legyen valaki, aki műszaki képzettséggel és gyakorlattal rendelkezik. Amennyiben nem tud ilyen embert alkalmazni, az építtetőnek kell keresnie. A fővállalkozó feladatai közé tartozik többek között, hogy a különböző munkafolyamatokat menedzselje, ellenőrizze az esetleges hibákat, dokumentálja a projektet. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a pontos végeredményért az építtetőknek mindenképp érdemes az adott munkafolyamat végeztével leellenőrizni a területet, hisz csak így tudnak probléma esetén közbeavatkozni. Pontosan így van ez a PET-RO nyílászárók, árnyékolók és szúnyoghálók beépítésekor is! Válasszák ki körültekintően a házuk építéséért felelős személyt, hogy munkájának gyümölcsét zavartalan élvezhessék életük végéig!