Milyen motorkerékpár olajat érdemes vásárolni?

Akárcsak a négykerekű járgányoknak, úgy a kétkerekűeknek is nagy szüksége van motorolajra a működéshez. Ugyanakkor, ahogy az autók esetében, úgy a motorkerékpár kapcsán sem egyszerű kiválasztani a megfelelő motorolajat. Érdemes tájékozódni és figyelembe venni a szakemberek ajánlásait.

Motorolaj vásárlás kapcsán gyakran merül fel a milyen kérdés, hiszen a széleskörű választékból egyáltalán nem könnyű választani. A megfelelő motorolaj kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat, azonban egy kis tájékozódással könnyen ki lehet választani a motorkerékpár számára ideális motorolajat. A motorkerékpár olaj választáshoz először is azt kell tudni, hogy a gépjárműben kétütemű vagy négyütemű motor van. Előbbihez 2T, míg utóbbihoz 4T jelzéssel ellátott motorolaj való. Szintén lényeges kérdés, hogy ásványi vagy szintetikus legyen a motorkerékpár olaj. Ebben a kérdésben a szakértők sincsenek egyértelmű állásponton. Vannak, akik az ásványi alapú motorolajokat ördögtől valónak tartják, míg mások azt tartják, hogy nincs nagy különbség a kettő közt, bármelyiket lehet választani. Egy valami azonban biztos, a nagy teljesítménnyel rendelkező, sportos, négyütemű motorokhoz a szintetikus olajok passzolnak a szakértők ajánlása szerint.

A szintetikus olajok előnye, hogy magas viszkozitással rendelkeznek, elvezetik a hőt és a váltóban kevésbé roncsolódnak. Azzal sem tart tisztában lenni, hogy nem hiába vannak külön motorkerékpárba és autóba való olajok. Habár mindkettőnek ugyanaz a rendeltetése, azonban nem lehet egyiket a másikba önteni. A motorkerékpárokba motorkerékpárok számára kifejlesztett motorolajat kell önteni. Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!