Milyen előnyei és hátrányai vannak a kombi kazánnak?

Az úgy nevezett kombinált, vagy csak egyszerűen kombi kazán egyesíti a vízmelegítés funkcióját, ezenkívül a központi fűtést is biztosítja. A kombinált kazánok különböznek a hagyományos kazánoktól, még pedig abban, hogy a forró vagy hideg víz tároló egységre előbbi esetében nincs szükség.

A kombinált kazánok előnyeiről és hátrányairól az itt lévő linken tud bővebben tájékozódni! Ha a kombinált kazánokat összehasonlítjuk a hagyományos kazánokkal, akkor azt fogjuk észrevenni, hogy jóval kisebbek, mint a hagyományosak. Ennek oka elsősorban, hogy a kombinált kazánok esetében nincsen szükség meleg víz tároló egységre. Éppen ezért a kombinált kazánok igazán kis helyet foglalnak a konyhában. Nagy előnyük, hogy igazán hatékonyak. Olyannyira, hogy más kazánokkal szemben, akár kilencven százalékkal hatékonyabbak a kombinált kazánok. Ezzel a fűtési alternatívával jóval olcsóbban megúszhatja otthona fűtését. Ráadásul mivel a kombi kazán kis helyet foglal, ezért jóval nagyobb hely áll rendelkezésre. A kis hely igény oka, hogy a kombi kazánok közvetlenül a hálózatról kapják a hidegvíz ellátást. Tehát, mivel nincs szükség víztároló egységre, így kevesebb munkával és gonddal jár a telepítés.

Arról már nem is beszélve, hogy a téli időszakban kisebb esélye van a befagyásnak. Nem árulunk zsákba macskát, így őszintén eláruljuk, hogy az előnyök mellett a kombinált kazánnak vannak hátrányai is. A kombinált kazán ugyan melegíti a vizet, ehhez viszont bő víz ellátásra van szüksége. Ez azt jelenti, hogy ha egynél több ember használja az ingatlan különböző részein található csapot, akkor a víznyomás nagy valószínűséggel csökken. Ennek oka, hogy a rendelkezésre álló vizet meghaladja a vízigény. Éppen ezért, ha sokszor többen is használják a csapokat, akkor nem feltétlenül a kombinált kazán jelenti a jó döntést.