Mik lehetnek egy szennyfogó lábtörlő választásának a szabályai?

A lábtörlő az első lakástextil, amit a lakásba lépés előtt először megpillantunk. Lehet, hogy bele sem gondolnak sokan, de már ekkor, ez az aprócska kis lábtörlő sok mindent elárul a ház tulajdonosáról.

Tudtad, hogy az ókorban köveket tettek az ajtó elé, ami leszedte a piszkot a cipő talpáról? Már akkor is tudták az emberek, hogy ez egy nagyon hasznos kis dolog. A köveket később vesszőkre és gyékényekre váltották. Napjainkban szerencsére már nem vesszőket használunk, hanem szép, minőségi és ízléses lábtörlőket.

A lábtörlők, csendesen, meglapulva minden ajtó előtt értünk vannak. Megkönnyítik a dolgunkat azzal, hogy cipőnk talpát letörölhetjük bennük, elkerülve azt, hogy sok-sok piszok, sár, por bekerüljün a lakásba. De hogy is válasszunk lábtörlőt egy kicsit tudatosan? Ha te sem az a típus vagy, aki csak bemegy egy üzletbe és a legelső lábtörlőt leveszi a polcról, akkor olvass figyelmesen.

Mekkora legyen? A méret valamelyest azért számít. Egy otthon használt lábtörlő átlagos mérete kb. 50 x 70 cm-es, de ettől persze van többféle is. Természetesen minél nagyobb egy lábtörlő, annál jobb. Minél nagyobb felületen töröljük meg benne a cipőt, annál több port képes elnyelni.

Milyen anyaga legyen? Hm, sokféle lábtörlő létezik. Gumi, poliészter, természetes kókuszrost, kókusz-drót, polymer, acél, stb. Tudni kell, hogy beltérben, vagy kültérben lesz e használva. Fog e ázni, fogja e nagyon sütni a Nap, nagyforgalmú közületi helyiségben, például egy nagy áruházban naponta több százszor fogják -e a cipők talpai koptatni, vagy csak egy családi ház ajtaja előtt lesz elhelyezve. Ezek mind-mind lényegi kérdések egy lábtörlő vásárlás előtt.

Egy szennyfogó lábtörlő az átlagostól egészen a különleges stílusig elérhető. Egyszerű, elegáns, vidám, vagy komoly, nőies, férfias, fiatalos és klasszikus, bármilyen vásárolható belőle. Ne azt nézd, mi díszeleg a szomszéd ajtaja előtt, hanem a Te stílusodhoz igazodj, legyen saját, kifinomult ízlésed akkor is, amikor „csupán” egy lábtörlőt vásárolsz.

Divatosak manapság az egyedi lábtörlők is, amire bármilyen feliratot kérhetünk. Nagyon klasszak, de lehet, hogy nem túl időtállóak és itt nem a tartósságukra gondolok, hanem hogy aktualitásukat veszíthetik, vagy 1-2 év múlva már ciki lehet egy ilyen lábtörlő az ajtódban. Lehet, hogy jobb egy klasszikust beszerezni?

Szerezz be egy szép és tartós, strapabíró lábtörlőt, hogy otthonod mindig higiénikus és tiszta, hívogató legyen.