Linképítés hatékonyan – Minőség a mennyiséggel szemben

A linképítés röviden és tömören, amikor más honlapokról szerzünk a saját oldalunkra mutató hivatkozást. Egyedi és hasznos tartalom mellett ez általában magától működik, azonban a keresőoptimalizálás megkívánja, hogy erre egy kicsit rásegítsünk. Tehát a minőség a mennyiség felett elv ebben az esetben is érvényes!

Bővebb információkat a linképítésről ide kattintva érhet el. Manapság a keresőoptimalizálás gerincét alkotja a linképítés. A linképítés által a cél nem más, mint a saját oldalunkra más honlapokról webes hivatkozásokat szerezni. A rangsoroláskor a keresőmotorok a linkeket is figyelembe veszik, tehát ezekkel sokkal egyszerűbb jó eredményt elérni, így érdemes élni ezzel a lehetőséggel. Ahhoz, hogy hivatkozzanak a mi oldalunkra, jó tartalomra van szükség, amihez a kulcs egy megfelelő szövegíróra. Az utóbbi években ezen a területen is pozitív változás ment végbe, mivel ma már nem a mennyiség számít, hanem sokkal inkább a minőség. Nem lehet akármilyen oldalról linket szerezni, legalábbis nem érdemes. Fontos, hogy olyan oldalakról szerezzünk linkeket, amik témájukban egybe vágnak a miénkkel. Enélkül a látogatószám növekedést sem lehet elérni.

Amitől mindenkit óvnánk, valamint túl sok értelme nincs is, hogy trükközni próbáljon, ugyanis a túl nagy mennyiségben épített linkek, a túloptimalizált szöveg semmit sem használ, sőt inkább csak árt. A linképítésnek komoly szerepe van egy honlap rangsorolásának javításán, de emellett más előnyei is lehetnek. A linképítésnek köszönhetően a weboldalra olyan látogatók érkeznek, akikből a későbbiekben akár törzsvásárlók is válhatnak. Egy szóval a linképítés márkaépítésnek is tökéletes. Célszerű saját weboldalunkon vagy webáruházunkban is feltüntetni, ha valahol hivatkoztak ránk, írtak rólunk!