Levendula minden mennyiségben!

A hazánkban is elterjedt levendula nővényt nem kell bemutatnunk, azonban érdemes egy pillantást vetni a Pannonhalmi levendulásra, ha arra jár, mert virágzáskor lélegzetelállító látvány fogadja az oda látogató turistákat.

A levendula története egészen az ókorik vezethető vissza, ugyanis már a Rómaiak is előszeretettel használták fel a nővényt a szépségápolásban. Származását tekintve ugyan a Földközi-tenger térsége, de a Romaiaknak köszönhetjük, hogy ez a különleges nővény ma is megtalálható az Európai kontinens több szegletében is. Sokak meglepetésre, a nővény nem csak lila virágú fatáit ismerhetjük, hiszen termesztik a fehértől egészen az egész sötét liláig. Mára már egyértelműen Dél-Francia ország a világ vezető levendula termelője. Provanceban hatalmas területeken történik a nővény termesztése, érdemes ide is ellátogatni, hiszen a levendula farmok látványa minden képzeletet felülmúl. A levendula felhasználása széles körben elterjedt a világon és számos módon is felhasználható. Teaként, fürdővízben, masszázsolajnak, különleges ételekben, szépségápolási termékekben vagy akár párologtatva is fantasztikus élményt tud nyújtani.

A stressz és levertség kitűnő természetes gyógyszere, de a nyugtató és a lazító hatása is közismert. Az alvászavarok, ideg alapú gyomor-, illetve bélbántalmak kezelésére gyakran alkalmazott nővény Magyarországon, Pannonhalmán érhető el. Keressen fel minket, amennyiben felkeltettük érdeklődését és rendeljen mihamarabb Pannonhalmi levendulát. A pannonhalmilevendula.hu oldalára kattintva számos hasznos információt tudhat meg a nővényről, hatásairól és termesztéséről is. Azonban, ha nem talál a weboldalunkon a kérdéseire választ keresse ügyfélszolgálatunkat a 06-20/595-7777-es telefonszámon vagy az info@pannonhalmilevendula.hu email címen.