Kuplung készlet hibájának felismerése

Gyakran előfordulhat, hogy autójának kuplungjával valami gond akadhat. Nem működik megfelelően vagy apró működési változásokat észlel a sebességváltás közben. Minden esetben érdemes szakemberhez fordulni mielőtt komolyabbra fordul a probléma, de előbb érdemes megfigyelni mi is okozza a gondot.

A rosszul működő kuplung készlet meghibásodásait több szakaszban diagnosztizálják. Először ellenőrizze a sebességváltás és a kuplungpedál működő képességét kikapcsolt motor mellett. Ilyenkor ismételten nyomja meg a kuplungpedált és hallgassa meg az esetleges furcsa zajokat. A furcsa hangok, például a kopogások, zúgások és csörgés hasonló zajok jelzik a kuplung készlet kopását. Ezután indítsa el és melegítse be a motort, vagyis hagyja, hogy néhány percet alapfordulaton járjon, majd nyomja meg a kuplungpedált és tegye a sebességet hátrameneti fokozatba. A szokatlan hangok a kuplung által vezérelt lemez vagy a nyomólap kopását jelzik. A hibája, akkor is jelezhető, amikor a gázpedált a harmadik fokozatban lenyomják, ilyenkor a motor fordulatszáma növekszik, de a jármű lassan halad.

Ha a zajt, a kopogást és a csörgést is hallják amikor a kuplungot nem használja, akkor a kuplung csapágy valószínűleg meghibásodott. A hiba pontosabb lokalizálásához és az alkatrészek kopásának mértékének meghatározásához forduljon szakemberekhez. Amennyiben kuplung készlet vásárlásán gondolkodik, mindenképpen keresse fel az alkatreszek.hu weboldalt, mert számos márkához kínálunk kuplung készlet termékeket a legjobb minőségben. Rendeljen online és garantáltan azt kapja, amire számít, mert nálunk csak minőségi és megbízható termékeket vásárolhat. Hatalmas választékunk az Ön rendelkezésére áll. Csak egy kattintás és megvásárolta a kuplung készletet!