Külföldi úti cél esetén is kiváló alternatíva a furgon bérlés

Egy költözködés mindig rengeteg macerával jár, hiszen minél nagyobb az otthonunk, annál több holmit kell összecsomagolnunk, kihordanunk és persze elszállítanunk is. Időnként a legcélravezetőbb, ha az egész procedúrát profi szakikra bízzuk, ám megesik, hogy saját magunk szeretnénk kézbe venni a folyamatot.

Ilyenkor a furgon bérlés hatalmas segítséget jelenthet. Persze a legoptimálisabb az, ha mi magunk is rendelkezünk egy olyan – platós, avagy dobozos – járművel, amibe minden belefér, ám ez a ritkább eset. A kölcsönzés egy kiváló alternatíva, hiszen kiszámítható és biztosan olyan állapotban lesz a kocsi, hogy ne kelljen a meghibásodásból eredő bosszúságoktól tartanunk. Így eljárva a saját tempónkban haladhatunk és nem kell igazodnunk senkihez, ami valljuk be, rengeteg stressztől megkímélhet minket. Gyakorta felmerülő kérdés azonban, hogy a furgon bérlés vajon akkor is kézenfekvő megoldást jelent-e, ha külföldre történő költözésről, szállításról van szó. Nos, a jó hír, hogy semmi akadálya annak, hogy a járművet az országhatáron kívül is használjuk.

Azzal azonban mindenképpen számoljunk, hogy ilyenkor a furgon bérlés speciális lépések közbeiktatásával vehető csak igénybe. Az egyik ilyen a kaució befizetése, emellett pedig azt is meg kell határoznunk, pontosan hová megyünk. Általában a díjszabás is változik, ha átlépjük a magyar határt és az sem mindegy, milyen messzire szállítunk. A furgon bérlés ugyanis ilyenkor tartalmaz egy napi kvótát – ez általában néhány száz kilométer -, amit ha túllépünk, akkor az plusz költségekkel jár. Ugyancsak nagy figyelmet kell fordítani a fizetős útszakaszokon történő haladásra. A hazai autópályákra felhajthatunk, hiszen a járművek rendelkeznek országos matricával, ám másik országban már nekünk kell gondoskodnunk ezek megvásárlásáról. Ezekre a részletekre odafigyelve azonban a furgon bérlés egy külföldi út esetében is tökéletes megoldást jelent.