Kopott lengőkarok cseréje

A lengőkar egy mechanikus mestercsillapító amely, elől és a hátsó tengelyeknél található az autókban. A lengőkar szerepe, hogy legfőképpen a kanyaroknál stabilan tartsa az autókat.

A lengőkar idővel elkopik és cserére szorul, mivel a kopott lengőkar nem képes elvégezni azt a funkcióját, hogy a karosszéria és a futómű között rugalmas kapcsolatot teremtsen. Minden járműben található lengőkar. A lengőkar mellett, még kettő alkatrész vesz részt a jármű stabilitásában. A gömbfejben mozog a lengőkar, és ezt egy úgynevezett szilent gumi tartja össze. Ez az összetartó szilent gumi idővel hajlamos arra, hogy megfáradjon ezért érdemes különös figyelmet fordítani rá. Ezt a mechanizmust úgy kell elképzelnünk, hogy a lengőkar és a gömbfej egymást koptatják, miközben a szilent gumi folyamatos terhelésnek van kitéve. Amennyiben ez a gumi elfárad, és a lengőkar megkopik egy jellegzetes kopogó hangra lehetünk figyelmesek, amely bizony a cserére hívja fel a figyelmünket. Az első lengőkar kopását a kormány holtjátéka által is észlelhetjük. Ilyen esetekben mindenképp forduljunk szakemberhez.

A szegedi Kovács Autóalkatrész Kft. minden autófajtához rendelkezik a szükséges alkatrészekkel. A www.alkatreszek.hu weboldalon is megvásárolhatjuk vagy személyesen Szegeden a szaküzletünkben. A személyesen megvásárolt alkatrészeket a helyszínen, magas szakértelemmel rendelkező munkatársaink gyorsan ki is cserélik. Nem kell akciós alkatrészek keresgélésével tölteni a drága idejét, hiszen a Kovács autóház mindig kedvező áron kínálja az alkatrészeket, jelen esetben a lengőkart és a hozzá tartozó alkatrészeket, minden fajta autómárka számára. További információ érdekében keressen bennünket a weboldalunk a www.alkatreszek.hu-n. Illetve a 06 62 468 444 telefonszámon vagy az iroda@kovacsauto.hu e-mail címen.