Klíma tisztító segédanyagok

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a klíma berendezésünk megfelelően működjön, akkor évente egyszer legalább az egész berendezést célszerű kitisztítani. Ma már nagyon sok fajta segédanyagot kaphatunk ezeknek a feladatoknak az egyszerű elvégzéséhez.

Klíma tisztító használatával az autó utasterének a levegőjét egészségessé, illetve kellemessé is varázsolhatunk. Amennyiben a gépjárművünkben található klíma berendezést hosszabb ideig nem használjuk, akkor könnyedén előfordulhat, hogy első bekapcsolásnál büdös levegő áramlik az autó utasterébe. Ennek többek között az lehet az oka, hogy a légkondicionálóban lecsapódó koszos nedvességben elszaporodnak a gombák, illetve a baktériumok. Ám ezek a problémák nem csak a gépjárművekben, de akár a lakásunkban, vagy irodánkban is felléphetnek. Így ebből következik az, hogy azok a légkondicionálók melyeket nem tisztítanak rendszeresen akár veszélyesek is lehetnek az emberi szervezetre. Így erre célszerű nagyon oda figyelni, hiszen gondoljunk csak bele, hogy egy kis légterű autó milyen veszélyes lehet, ahol még az a lehetőség sem adott, hogy a különböző terekben szétáramlanak a gombák, illetve baktériumok. Hanem itt nagy mennyiségben és azonnal a szervezetünkbe jutnak.

Viszont ez a probléma ma már nagyon gyorsan és egyszerűen megoldható, ugyanis nagyon spéci készítményeket kaphatunk ma már. Ilyenek lehetnek a klíma tisztító és fertőtlenítő sprayek. Illetve alternatíva lehet még a klíma tisztító hab is. Ezeket egy hosszú cső segítségével tudjuk eljuttatni a problémás helyre. A hab fertőtlenítő hatással rendelkezik. Ám egy idő után folyadékká változik és a cső segítségével vissza kicsorog. Ilyenkor mindig be kell indítani az autó klíma berendezését, hogy az megfelelően kiszáradjon.