Jó tanácsok, ha lakóautót szeretnénk bérelni!

A lakóautó bérlés nagyszerű móka lehet és egészen új köntösbe bújtathatja az önfeledt nyaralásról alkotott képünket. A lakóautózás sokakat vonz, azonban mielőtt belevágnánk, nem árt, ha megfogadunk néhány jó tanácsot.

Lakóautó biztosíthatja számunkra azt a kényelmet, amit egy panzióban vagy szállodai szobában megszokhattunk, ugyanakkor a függetlenség csodás érzetét is nyújtja. Ugyanakkor van pár dolog, amit nem árt tisztáznia lakóautó kapcsán, hiszen sok tévhit él a köztudatban. Ilyen például, hogy a lakóautóba bőven lehet pakolni. Ebben van némi igazság, hiszen tényleg rengeteg tároló hely áll rendelkezésre és a csomagkorlát sincs, mint például az autóval való utazás esetén, azonban, ha a gépjármű önsúlya 2920 kg és a súlyhatár 3500 kg, akkor könnyen belátható, hogy nem lehet korlátlanul zsúfolni a csomagokat. Emellett nem csak a csomagok súlyát kell figyelembe venni, hanem a sofőr és az utasok súlya is beleszámít. A lakóautó magában hordozza a spontaneitást, azonban, ha teljesen a sorsra és a véletlenre bízzuk magunkat, akkor nem biztos, hogy az önfeledt élmények miatt lesz emlékezetes az élmény.

Érdemes legalább nagyjából megtervezni az utazást. A környező országokban eltérő szabályok vonatkoznak a lakóautók parkolására, így ennek sem árt utánanézni. Főleg, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem csupán kempingekben lehet megállni a lakóautóval. Gyakran merül fel az a kérdés, hogy sima B-s jogosítvánnyal tudjuk-e vezetni. Természetesen igen, bőven elegendő a B-s jogsi, mivel a lakóautókra ugyanazok a vonatkozó szabályok érvényesek, mint a személygépkocsikra. A lakóautó vezetése egyáltalán nem nehéz, sokkal helyesebb úgy fogalmazni, hogy csak meg kell szokni, hogy a megszokotthoz képest egy nagyobb autó volánja mögé ülünk be.