A hajszárító használata okosan

Hajat szárítani sokféleképpen lehet. Például hagyhatjuk, hogy nedves tincseink megszáradjanak a levegőn, ágyba bújhatunk, hogy a párnán száradjon meg a hajunk vagy használhatunk hajszárítót. Ha megkérdeznénk egy szakembert, akkor nagy valószínűséggel az utóbbit tartaná a legjobb alternatívának, persze csak megfelelően használva.

Hajszárító segítségével a haj csak rövid ideig marad nedves, amely a tincsek szempontjából egy igencsak kiszolgáltatott állapot. Ugyanakkor, ha nem megfelelően szárítjuk a hajat, azzal többet árthatunk, mint amennyit használunk. A hajszárítás első, de nevezhetjük nulladik lépésének is, hogy a nedves, víztől csöpögő hajunkat egy törölköző segítségével nagyon óvatosan kinyomkodjuk. Ezeknek a mozdulatoknak óvatosnak kell lennie, hogy nehogy kárt tegyünk a haj szerkezetében, hiszen ahogy fentebb is említettük, ekkor meglehetősen sérülékeny állapotú. A következő lépés, hogy hővédő sprayvel befújjuk a hajat, hogy védve legyen a magas hővel szemben. Ezt követően megkezdődhet a hajszárítás. Az csak rajtunk múlik, hogy óvatosan egy nagy fokú kefével kifésüljük a hajat vagy inkább nagyjából megszárítjuk előtte.

Csábító lehet, hogy max hőfokon szárítsuk a hajunkat, azonban jobb, ha ezt nem tesszük. Inkább kezdjük el alacsony fokozaton szárítani a hajat, nagyjából 20 centiméteres távolságból. Hátulról előre, majd oldalra kell haladnunk. Elég, ha a kezünket mozgatjuk, teljesen felesleges rázni a fejünket vagy ide-oda dobálni a hajunkat. Eben csak elfáradunk, azonban előrébb nem leszünk vele, illetve nem is végzünk gyorsabban a hajszárítással. Ha úgy érezzük kész vagyunk, akkor ajánlott megvárni, hogy a hajunk kihűljön és úgy ellenőrizni, hogy megszáradt-e, mivel könnyen lehet, hogy csak felmelegedett, de még nem száraz.