Ingyen infografika? – Lehetséges!

Ha azonnal kell infografika, akkor nincs idő szakemberhez fordulni, de mégis kell valami megoldás, nem kell elkeseredni, ugyanis számos ingyenes alternatíva áll rendelkezésre.

Az infograkáról többet olvashatsz erre a linkre klikkelve. A Piktochart számít az egyik legismertebb programnak. Van egy ingyenes verziója is, amivel előre gyártott sablonok használhatók, azonban komolyabb munkákhoz, például egy saját logóhoz már fizetni kell, bár tény, hogy nem sokat. Az Easelly egy másik ismert program, ami szintén rendelkezik ingyenes változattal, itt azonban kevesebb lehetőség áll rendelkezésre. Az ingyenes verzió esetében a többi felhasználó is látja az elkészült művet, csak fizetés után válik priváttá. A Vismee szintén rendelkezik ingyenes változattal. Itt három infografika hozható létre és ezek le is tölthetők. Havi hét dollár ellenében minden funkció elérhetővé válik. Az Infogr.am szintén ingyenes. Akár tíz képet is fel lehet tölteni, ennyi infografika készíthető. Viszont ezeket nem lehet letölteni és haszonszerzésre sem használhatók. A legolcsóbb verzió ellenében 15 dollárt kell fizetni, így 35 grafikon készíthető. Saját logó kizárólag akkor használható, ha havi 42 dollárt fizet a felhasználó egy hónapra.

A Venngage szintén rendelkezik ingyenes verzióval, azonban itt nagyon kevés ikon, kép, sablon és grafikon készíthető. 19 dollár ellenében letölthető az elkészült munka és ekkor már a saját logó is használható. Az utolsó infografikai program, amit megemlítünk nem csak a felhasználók, de szabadúszó grafikusok számára is jó megoldás, hiszen összeköti őket a megrendelőkkel. Olcsón található itt jó munkaerő. Ráadásul referenciákat is bőven találni, így a jövőbeli kollégára is könnyen rábukkanhat.