Így kerüljön kiválasztásra az éjjeli lámpa gyerekeknek

Egy kisbaba első éve a szülők számára talán az egyik legnehezebb időszaknak tekinthető, hiszen a kicsi folyamatos felügyeletet igényel és ez alól az éjszakák sem jelentenek kivételt. A csecsemők rosszabb napokon akár óránként is felriadhatnak, ezért aztán nem mindegy, milyen gyorsan tudunk reagálni.

A tájékozódásunkat ilyenkor nagyban elősegíti egy jól kalibrált éjjeli lámpa gyerekeknek. A problémát általában az okozza, hogy nincs időnk hozzászokni ébredés után a sötéthez, hiszen 1-2 percnyi késlekedés is azt eredményezheti, hogy a kicsi túlságosan felébred, onnan pedig már hatalmas kihívást jelenthet visszaaltatni. Ezzel együtt az éjjeli lámpa gyerekeknek azért is kiváló megoldás, mert az egyébként használatos világítások alkalmazása éjjel nem túlságosan célszerű, hiszen túl nagy fényerővel bírnak. Ennek tükrében már jól látszik, mire is kell nagyon ügyelni, amikor az eszköz kiválasztása történik. A legnagyobb hangsúlyt arra fektessük, hogy az pont ideális fénymennyiséget biztosítson a helyiségben. Ez persze nem mindig olyan egyszerű feladat.

A legoptimálisabb, ha az éjjeli lámpa gyerekeknek állítható teljesítménnyel bír. Egy ilyen kiegészítő kapcsán tudniillik mindig az aktuális állapothoz épp megfelelő fényerőt állíthatjuk be anélkül, hogy egyéb trükkök alkalmazására lenne szükség. Kevesen gondolnák, ám a szín is egy fontos tényező. Bár számtalan helyen célszerű a hideg fehér használata, a babaszoba nem tartozik ezek közé. A kékes árnyalat zavarja a nyugodt pihenést és akár ki is zökkentheti a kicsit a mélyebb alvási fázisokból. Amennyiben tehát az éjjeli lámpa gyerekeknek lesz, maradjunk a meleg fehér változat mellett és még ekkor is ügyeljünk rá, hogy a fényforrás elhelyezése mindig a baba mögött történjen. Így elkerülhetjük, hogy az szemébe világítson és irritálja szundítás közben. Természetesen mindig kizárólag megbízható gyártó, jól bevált darabját vásároljuk, hiszen amikor az éjjeli lámpa gyerekeknek lesz vásárolva, a biztonság a legfőbb szempont.