Gondot okoz a Wc tartály? Rendeljen újat egyszerűen!

A WC-tartály egy tartály, amely felhalmozza és tárolja a WC-öblítés során használt vizet. A WC típusától függően a tartály közvetlenül a tálra vagy a mögötte lévő falra szerelhető. Alacsony átfolyású vagy túlnyomásos WC-kben a tartály tartalmazhat nyomástartó edényt. Más típusú WC-kben a tartály általában csak egy nagy edény, amely tartalmazza az öblítő- és töltőmechanizmusokat, amellett, hogy megtartja az egység öblítéséhez szükséges vizet.

Wc tartály készlet vár mindenkit a ferencziepuletgepeszet.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk még ma és válogasson kedvére a jobbnál jobb tartályok kínálatában. Mind a csappantyús, mind a szifonos WC-k kialakítása részeként WC-tartályt használnak. A csappantyús WC-kben a WC-tartály általában közvetlenül a WC-csészére van felszerelve. Egy nagy kiömlőnyílás köti össze őket, amely lehetővé teszi a víz áramlását a tartályból a tálba, így a szifonhatás miatt az öblítést okozza. Ennél a vécétípusnál a tartály és a tálca közötti kivezető nyílást elzárja az úgynevezett csappantyús szelep, amely felemelhető az öblítési folyamat elindításához. A szifon típusú modelleknél WC-tartály is használatos. A történelem során ezeket a tartályokat a mennyezethez közeli falra szerelték fel, mivel ez a megnövelt magasság hozzájárult a további víznyomás kialakulásához, amikor a tartályt a tálba ürítették. Más szifon típusú WC-k kialakítása inkább csappantyús típusú, a tartály közvetlenül a tálhoz van csatlakoztatva.

Egyes WC-kben nagynyomású tartály használhat. Ezek a „tartály a tartályban” kialakítások jellemzően vizet takarítanak meg minden egyes öblítésnél. Ahelyett, hogy a ciszterna egyszerűen feltöltődne, majd kiürülne minden használatnál, a nyomástartó edény nyomás alatti vízáramot tud vezetni a tálba, így létrehozza a kisebb mennyiségű vízzel történő sikeres öblítést. Amennyiben többet tudna meg és rendelni szeretne nézzen be még ma a ferencziepuletgepeszet.hu weboldalra.