Fogkő eltávolítás pillanatok alatt kedvezményes áron

Az ínybetegséget a ragadós baktériumréteg okozza, amelyet plakknak neveznek. A lepedék mindig képződik a fogakon, de ha nem tisztítják meg jól, a lepedékben lévő baktériumok gyulladást okozhatnak az ínyben. Amikor ez megtörténik, az íny el fog húzódni a fogaitól, és zsebeknek nevezett helyeket képez. A lepedék ekkor beszorul ezekbe a zsebekbe, és nem távolítható el rendszeres fogmosással. Kezelés nélkül az ínybetegség csont- és fogvesztéshez vezethet.

Fogkő eltávolítás vár mindenkit a budapestdental.hu weboldalra látogatva, tehát itt a helye nálunk, ha ön is mindent megtudna arról, hogy miért érdemes fogkőeltávolítást igényelni. Ha az ínybetegséget korán észlelik, és nem károsította az ínyvonal alatti szerkezeteket, akkor professzionális tisztítást kell végezni. Ha azonban az íny és a fogak közötti zsebek túl mélyek, akkor szükség lehet gyökér gyalulásra. A fogkő eltávolítás az, amikor fogorvosa eltávolítja az összes lepedéket és fogkövet (edzett lepedéket) az ínyvonal felett és alatt, ügyelve arra, hogy egészen a zseb aljáig tisztítsa meg. Fogorvosa ezután elkezdi a gyökér gyalulását, kisimítja a fogak gyökereit, hogy segít az ínynek a foghoz való visszatartásában. A gyökértervezés több látogatást is igénybe vehet, és helyi érzéstelenítést igényelhet. Mély tisztítás után egy-két napig fájhat, a fogak pedig akár egy hétig is. Az íny is duzzadt, gyengéd és vérzik.

A fertőzés megelőzése, a fájdalom szabályozása vagy a gyógyulás elősegítése érdekében a fogorvos pirulát vagy szájöblítőt írhat fel. Fogorvosa gyógyszert (szubantimikrobiális dózisú doxiciklin) is behelyezhet közvetlenül a megtisztított zsebébe. Fogorvosa újabb látogatást ütemez, hogy megnézze, hogyan gyógyultak az ínyei, és megméri a zsebe mélységét. Ha mélyebbre kerültek, további kezelésre lehet szükség. Az otthoni jó fogápolás elengedhetetlen ahhoz, hogy a fogínybetegségek ne váljanak súlyosabbá vagy visszatérővé. Amennyiben többet tudna meg nézzen be a budapestdental.hu-ra.