Fogínysorvadás kezelése hatékonyan

A fogínysorvadás jelentőségét gyakran alábecsülik és csak akkor fordulnak orvoshoz, amikor már valóban nagy a baj. Pedig, ha időben orvoshoz fordul a beteg, akkor a káros folyamatok megállíthatok, sőt vissza is fordíthatok.

Fogínysorvadás kezelése esetén a legfontosabb, hogy a páciens időben felkeresse fogorvosát. Sajnos, mi magyarok hajlamosak vagyunk addig halogatni a fogorvoshoz való időpontfoglalást. A fogínysorvadás azért is olyan veszélyes, mert idővel a fogak elvesztéséhez vezethet. A fogínysorvadás ellen a legjobb módszer a megelőzés. A helyes szájápolás az alapja az egészséges ínynek és egyben az egészséges fogaknak. Meg kell említenünk, hogy a genetikai hajlam is szerepet játszhat az ínysorvadás kialakulásában, azonban a megfelelő szájhigiéniás szabályok betartása mellett a folyamat lassítható. Továbbá a rendszeres fogászati kontroll is sokat segíthet. A 3-6 havonta történő fogkő eltávolítás szintén hatásos módszer a fogínysorvadás ellen.

A fogínysorvadás egyik leggyakoribb oka a nem megfelelő szájhigiénia. Ennek okán plakk képződik, majd fogkő. A baktériumok így túlságosan is elszaporodhatnak, aminek következményeként az íny begyullad, majd ez a gyulladás a mélyebb rétegeket is eléri. Ha fogmosás során gyakran tapasztal fájdalmat és ínyvérzést, akkor érdemes felkeresni fogorvosát, hiszen ezek az ínysorvadás kezdő tünetei. A fogínysorvadás előrehaladott állapotában a fogak kihullnak, melynek egyetlen megoldása a fogimplantátum beültetés. Azonban ehhez is elengedhetetlen, hogy a fogínysorvadást mielőbb felismerje a beteg és a tünetek észlelése esetén mielőbb kérjen időpontot fogorvosánál. Bővebb információkért látogasson el a dentys.hu weboldalra.