Egy láncfűrésszel igazán hatékony a munka

Tagadhatatlan, hogy egy fejsze is jó szolgálatot tesz a háznál, azonban, ha komolyabb munkáról, például nagyobb fa hasogatásáról vagy fa kidöntéséről van szó, akkor egy láncfűrészre van szükség. A láncfűrész számára az előbb említett feladatok meg sem kottyannak, már persze abban az esetben, ha megfelelő típust választ!

Láncfűrész vásárlás esetén érdemes átgondolni, hogy milyen gyakran és hol szeretné használni a láncfűrészt. Nem mindegy ugyanis, hogy valaki hivatásszerűen, napi szinten órákon át akarja használni a láncfűrészt vagy a nyár folyamán egyszer előveszi, mert ki kell vágni a kert végében álló elszáradt, öreg fát. Az elektromos gépek leginkább a hobbi favágóknak jók, akik otthon a kertben szeretnének dolgozni. Ezt azért tartjuk fontosnak kiemelni, mert a hosszabbító kábeltől függ, hogy hol lehet dolgozni ezekkel a láncfűrészekkel. A motor erővel rendelkező láncfűrészeknél nincs kérdés, ezekkel bárhol, bármikor lehet dolgozni, ráadásul igazán nagy teljesítménnyel rendelkeznek, különösen az elektromos gépekhez képest. A motoros láncfűrészek különösen azoknak jók, akik gyakran használják ezt az eszközt, akár munkaeszköz gyanánt is a mindennapokban.

A láncfűrész segítségével a vastagabb rönköket is kiválóan méretre lehet vágni. Ehhez viszont arra van szükség, hogy a láncfűrész megfelelő teljesítménnyel rendelkezzen. A hatékony darabolás megvalósításához legalább kettő-három Le feletti teljesítménnyel rendelkező láncfűrészre van szükség. Az már mellékes információ, hogy egy fa kidöntéséhez is minimum ekkora teljesítmény szükséges, így ez alatti teljesítménnyel rendelkező láncfűrészt nem érdemes vásárolni. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a fuxtec.hu webáruházba és tájékozódjon a kínálat kapcsán!