Csatornafűtés – Higgye el, nem úri hóbort!

Vannak bizonyos dolgok, amik hallatán csak nevetve legyintünk és azt gondoljuk, hogy ez csak valami bolondos úri hóbort. Ebben az esetben viszont nem erről van szó, mivel igenis van haszna ennek. Viszont nem egészen a csatorna fűtéséről van szó, hanem sokkal inkább az ereszéről.

A csatornafűtésről bővebb információkért klikk ide! A csatornafűtés első hallásra ostobaságnak tűnhet, amolyan úri hóbortnak, azonban ez egyáltalán nem igaz. Valószínűleg Ön is látott már olyan figyelmeztető táblát, ami arra hívta fel a figyelmet, hogy az ereszről hatalmas jégcsapok lógnak le, amik akár életveszélyesek is lehetnek az alatta sétáló járókelők számára. Kétségtelen, hogy a tél csodálatos évszak, azonban ez a része cseppet sem teszi vonzóvá. Az ereszen megjelenő óriási jégcsapok ellen a csatornafűtés kiváló megoldást jelent. Akár úgy is lehet jellemezni a csatornafűtést, mint speciális hó- és jégmentesítő rendszert, aminek köszönhetően nem kell többé aggódnia az óriási jégcsapok miatt. Egy szóval biztonságban lesznek az alatta sétáló járókelők!

Ami szintén problémát jelent télen, az a csatornában kialakuló jégdugó, ami megakadályozza a víz elfolyását, így a víz nem tud rendesen elfolyni. Márpedig a vizet nem lehet összenyomni, így valamerre muszáj folynia. Ebben az esetben ez a ház oldalán történik, aminek következtében a falak penészesedni fognak. A jobbik eset, hogy a vakolat elázik, a rosszabbik, hogy a falba is beszivárog és megjelenik az előbb említett penész. Ennek elkerülésére szintén jó megoldást jelent a csatornafűtés alkalmazása. Így akár az is megakadályozható, hogy a megolvadó hó, újra visszafagyjon, ami szintén további problémákat eredményezhetne. Tehát a csatornafűtés egyáltalán nem felesleges!