Bőrgomba kezelése és vizsgálata teljes diszkrécióval

A gombás fertőzések az emberiség által leggyakrabban előforduló fertőzések közé tartoznak. A oka abban a tényben rejlik, hogy a gombaellenes hajlamosító tényezők is nagyon gyakoriak (például elhízás, antibiotikumok, cukorbetegség). A helyzetet súlyosbítja szintetikus szövetek és cipők viselése, amelyek nem jól szellőznek, valamint az izzadság és a nedvesség.

Bőrgomba kezelése és vizsgálata teljes diszkrécióval elérhető nálunk igen alacsony áron, tehát ha nem szeretne túl sokat költeni de mégis hatékony bőrgomba kezelésre vágyik, akkor itt a helye nálunk hiszen szakorvosaink több éves tapasztalattal rendelkeznek ezért garantáltan jó kezekben lesz ha hozzánk fordul. A gomba terjedése gyakoribb, ha hormonális elváltozás van – például a fogamzásgátlók hosszú távú alkalmazása, a terhesség, a mellékvesekéreg betegségei miatt. A vérkeringés minősége szintén jelentős – az artériás szűkület, a poszttrombotikus szindróma és a nyirok ödéma mind kockázati tényezők. Milyen tünetek társulnak a bőrgombához? A gombás fertőzések bárhol a bőrön kifejlődhetnek. Háziállatok is terjeszthetik őket, mely esetben a tünetek azon a területen jelennek meg, amely érintkezésbe került az állattal.

Vöröses színű, kör alakú, finomszemű, hólyagos, viszkető, 0,5-5 cm átmérőjű területeken alakulnak ki, amelyeket gyakran kis folyadékkal hólyagos, hólyagok vesznek körül. Ha nem kezelik, a bőrgomba tovább terjedhet, és nagy, viszkető pattanások jelennek meg magas szélekkel.A mycosis intertriginosa tünetei általában a bőr hajlatában jelentkezik, elsősorban a hüvelyi és a hónalj területeken, valamint a mell és a hasüreg alatt. Az érintett bőrön finom szélű, vöröses, nyálkás, viszkető foltok alakulnak ki. A finom hámlás hosszú távú tünet lehet. Erről és a körömgomba vizsgálat és kezelés folyamatáról bővebben weboldalunkon olvashat majd.