Biztonsági ajtó – védje otthonát a betörések ellen!

Hosszú hétvégét tervez a közeljövőben? Esetleg már most számolja a nyaralásig hátralevő időt? Sokan vannak, akik hosszabb-rövidebb időre elhagyják otthonukat, s ilyenkor annak védelme kiemelt jelentőséggel bír. De mégis milyen megoldást érdemes bevetni annak érdekében, hogy biztosan ne kelljen illetéktelen behatolókkal számolni? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

A biztonsági ajtó egyre nagyobb népszerűségnek örvend azok körében, akik a korszerű és megbízható védelem hívei. A speciális zárrendszer még a tapasztalt betörőket is kihívás elé állítja, s így inkább néznek majd más célpont után. Hasonló a helyzet a kamerás megfigyelőrendszerrel is, mely aktívan hozzájárul ahhoz, hogy otthonunkat mindig a legnagyobb biztonságban tudjuk. A biztosító társaságok rendszerint pozitívan értékelik a biztonsági ajtó meglétét, melyet ma már megfizethető áron beszerezhetünk, akár az online rendelés kényelmét kihasználva. Sokféle szín közül válogathatunk, így az ingatlan stílusának megfelelő típust sem lehetetlen megtalálni.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a betörők elsősorban a bejárati ajtót szokták választani behatolási pontként. A silány minőségű, régi zárakat, akár 15 másodperc alatt, könnyedén, gond nélkül felnyitják, s onnantól kezdve védtelenné válnak féltett értéktárgyaink. A statisztikák szerint egy átlagos betörés ideje 15 perc, mely alatt azonban több milliós kárt is okozhatnak az illetéktelen behatolók. Nyaralás idején célszerű megkérni a szomszédot, ismerőst, rokont, hogy időnként nézzen rá a házra. Praktikus megoldásnak számít az időzíthető redőny, ami az előzetes beállítások szerint működtethető. Így az ingatlant éppen megfigyelő betörők azt gondolhatják, hogy valójában otthon tartózkodnak a tulajdonosok.