Autómosás helyesen

Az autómosás nem csupán esztétikai okokból fontos, hanem azért is, mert ezáltal a karosszéria megóvható a rozsdásodástól és a károsodástól. Sokan úgy vélik, hogy autót mosni igazán egyszerű, azonban ez nem feltétlenül van így, hiszen sok apró hibát el lehet követni autó mosás közben, amely akár káros is lehet az autóra nézve.

Az autómosás aranyszabályai kapcsán ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! Az első és legfontosabb kérdés, hogy mikor érdemes neki kezdeni az autó mosásnak. Télen a hóesés nehezíti meg az autómosást, míg tavasszal és ősszel sokat esik az eső. Ha ekkor mossa meg az autót, akkor nagy eséllyel feleslegesen dolgozott, mert az időjárási tényezők hamar elrontják a végeredményt. Nyáron hamar megszárad az autó, ami mindenképp előnyös. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy csak ebben az évszakban szükséges autót mosni. Havonta legalább egyszer érdemes sort keríteni az autómosásra. Télen fontos, hogy ne nulla fok alatt történjen az autómosás, mert a résekbe beszivárgó, majd megfagyó víz komoly károkat okozhat. Télen a sós latyakot kell leginkább eltávolítani, ügyelve arra, hogy a nehezen hozzáférhető részeken is elvégezze a tisztítást.

Nem csak az a fontos, hogy mikor történik az autómosás, hanem az is, hogy hol. Érdemes olyan helyszínt választani, amely esetében a víz és a különféle vegyszerek elvezetése megoldott és nem szennyezik a környezetet. Az autómosó ideális helyszín. Ráadásul itt nagy nyomású mosó is rendelkezésre áll, amelynek használata sokkal egyszerűbb és előnyösebb, mint a kerti slagé. Az autómosást minden esetben egy alapos átöblítéssel érdemes kezdeni. Soha ne kezdje el szárazon sikálni az autót, mert ezzel csak megkarcolja az autót! Ezenkívül az is fontos, hogy az autómosáshoz minőségi anyagokat, vegyszereket használjon!