A memóriahabos párna lenne a jó alvás segítője?

Az egészség az alvásnál kezdődik. Aki jól alszik, jelentősen hozzátesz az egészsége megőrzéséhez, fenntartásához. De mi kell ahhoz, hogy jól aludjunk?

A jó alvás több dologból áll. Olyan tényezők összeadódása teszi ki, mint a pihentető környezet, a kényelmes ágy, minőségi ágyneműk, megfelelő párna és a legfontosabb talán a mentális egyensúly és nyugalom. Egy rossz, vagy jó párna azonban mindent vihet. Az alvást vagy megnehezíti, vagy a legszebb álmokba repít.

A memóriahabos párna, vagy más néven memory párna sokunknak jelenti a jó alvást.

Azonban annak, aki most kezdi el használni, hozzá kell szoknia a nyaki csigolyáknak. A hagyományos párna után először szokatlan, olykor kényelmetlen lehet, viszont érdemes türelmesnek lenni. A memóriahabos párna megfelelő alátámasztást ad a nyaknak, a csigolyáknak és a nyakizmoknak.

Az anatómiai párna orvosi szempontból a jó test (nyaki) helyzetbe kényszeríti a nyakat és a testet. Ez pedig néhány napig azt vonja maga után, hogy hátfájással, nyakfájással, gerincfájdalommal ébredhetünk. Ennek oka, hogy hozzászoktunk a hagyományos párnához, ami nem megfelelően támasztotta alá a nyakat. Ez a fájdalom néhány nap, vagy 1-2 hét után elmúlik.

Párna
Párna

Az anatómiai párna miért jó választás?

A memory párna mindenkinek hasznára van, ami az egészséget illeti. A helytelen testtartás az éjszaka folyamán is okozhat gondot. Úgy, ahogy a munkahelyen görbén ülünk a széken, alváskor is fennállhat a rossz szokás.
A memóriahabos párna nem csak azoknak javasolt, akiknek már vannak egészségügyi problémái, hanem megelőzésre is jó. A gerincfájdalom, nyakfájdalom, nyakcsigolya problémák megszűntetésére, vagy enyhítésére érdemes kipróbálni. Lehet, hogy csak a rossz párna okozta a hosszú évekig fennálló problémákat?

Egy jó memóriahabos párna biztosítja a gerinc, a nyakcsigolya és a fej tökéletes alátámasztását.

A memória habos párna speciális habból készül, ami nyomásra megváltoztatja alakját. Amint ráfekszünk, az felveszi a fej, a nyak formáját és tökéletesen megpihenteti a vállizmot, nyakizmot.

Minden alvási pozícióhoz létezik memóriahabos párna.

Mivel mindenki más kényelmi helyzetben alszik, így a memóriahabos párnák is többféle formában készülnek. Vannak oldalt és háton alváshoz kialakított, vannak háton alváshoz, de még hason alváshoz kialakított memory párnák is.

Meg kell jegyezni azt is, hogy ha nem megfelelő a matrac, hiába a memóriahabos párna. Az anatómiai párnák nem terjednek ki az egész test jó alátámasztásához. A nyak, a váll, a fej megfelelő védelmét nyújtják. A csípő, a derékfájdalom megszűntetéséhez mindenképpen át kell gondolni a matrac milyenségét is.