A legjobb könyvelőprogram

Világunk gyors ütemű fejlődése nem kerüli el a gazdasági szférát sem, amely folytonos átalakulásban van. Nincs könnyű dolguk azoknak a pénzügyi szakembereknek, akik a fejlődés új irányait jelölik ki, de azoknak sem, akiknek az a feladatuk, hogy lépést tartsanak a folyamatosan megújuló pénzügyi törvényekkel és eljárásokkal, amelyek a könyvelési rendszerre is kihatnak.

A könyvelőprogram folyamatos frissítésére van szükség, a változásokhoz alkalmazkodva. Modern világunk egyik érdekes velejárója, hogy most már nem elsősorban a könyvelő feladata a naprakész tájékozódás, hisz ő elsősorban a könyvelőprogram felhasználója, nem pedig létrehozója A programozónak legalább annyira naprakész tájékozottsággal kell rendelkeznie, mint a könyvelőnek, hiszen másképp nem sikerül helyes, használható és hatékony programot alkotnia, és lemarad a kiélezett versenyben.

A jó könyvelőprogramnak tehát könyvelőbarátnak kell lennie, ahhoz, hogy versenyben maradjon, sokféle igénynek kell megfelelnie. Egyéni vállalkozók, alapítványok, különféle egyesületek, stb. igényeit kell kielégítenie. Ilyen komplex könyvelőprogramot találhatunk a www.armada.hu oldalon, ahonnan egy, a legmagasabb igényeket és a legbonyolultabb feladatokat ellátó, pénztárkönyvet és naplókönyvet egyaránt tartalmazó könyvelőrendszer rendelhető, akár céges csomagban is. A könyvelési programot kidolgozó számítástechnikai szakemberek tudják, hogy a jó programnak a legsokrétűbb könyvelési feladatokat is egyszerűen, könyvelőbarát módon kell tudnia megoldani, hogy könnyen lehessen alkalmazni a megújult elvárásokhoz, ne rabolja fölöslegesen a felhasználó idejét sem. És az sem utolsó szempont, hogy mennyire terheli meg a vásárló pénztárcáját (vagy bankszámláját).