5 ok, miért jó a dupla paplan

Egy nehéz nap után semmi másra sem vágyunk, csak arra, hogy bebújjunk a meleg paplan alá és aludhassunk egy jót.

A hálószoba egy intim és lakályos helyisége otthonunknak. Telis tele van puha, kényelmes lakástextilekkel, párnákkal, takarókkal, ágytakarókkal. Ezek mind olyan elragadó hangulatot teremtenek, ami csak erre a helyiségre jellemző. Persze a nappali is egy olyan tér a lakásban, ami csupa pihe-puha és komfortos kelmével van ellátva, mégis a hálószoba az, ahol minőségi pihenési időt töltünk. A hálószobában a paplanok, párnák, ágyneműk, ágyneműhuzatok, lepedők teszik maximálisan kényelmessé alvásunkat. Nem mindegy viszont az, hogy ezekből milyen minőséget, milyen anyagot és méreteket választunk.

Dupla paplan, vagy normál egyszemélyes, 140×200 cm paplan, amivel alszunk, az igényeink eltérhetnek. Vannak négy évszakos paplanok és van kimondottan téli, illetve nyári paplanok is. Van vékony paplan, van nagyon vastag pehely paplan, ezeket egyéni igények szerint választjuk ki.
Sokan a dupla paplan típusra esküsznek, ami a 200×220 cm méretével lényegesen kényelmesebb, mint a 140×200 cm paplan. A dupla paplan másik elnevezése a francia paplan, mely nevét a francia ágyról kapta. Tudniillik, először ehhez az ágyhoz használtak ilyen nagyméretű takarókat.

Paplan
Paplan

Íme 5 ok, miért jó a dupla paplan:

  1. A dupla paplan 200×220 cm méretű. Ez már önmagában hordozza azt a tulajdonságát, hogy nagyobb felületet teríthetünk magunkra minden este. A 140×200 cm paplannal ellentétben ez a nagyméretű takaró még akkor is jó, ha a „fészkelődős” típusba tartozunk és rendszeresen lerúgjuk magunkról a takarót.
  2. A 200×220 cm paplan 1 és 2 személynek is kényelmes alvást kínál. Akár egyedül, akár pároddal alszotok, a 200 x 220 cm paplan olyan nagy, hogy kényelmesen el lehet alatta férni. Még akkor is, ha gyermeked bebújna közétek.
  3. A nagy dupla paplan ugyanolyan nagy kínálatban kapható, mint a többek által használt egyszemélyes standard 140×200 cm paplan. Meseszép felhozatal adott dupla ágyneműhuzat 200×220 cm méretben is, így minden hálószobai stílushoz kiválaszthatjuk a legszebbeket. Feltűnő 3D minta, vagy egyszerű minimál, a nagy paplanok is pazar lehetőségeket kínálnak.
  4. A 200×220 paplan szintén minden anyagban megvehető. 100% pamut, kevert szálas pamut, krepp, szatén, szállodai és otthoni kiváló minőségben is.
  5. A dupla paplan is mosható mosógépben, persze a vastag téli változat valószínűleg csak a nagy kapacitású mosodai mosógépekbe férnek be.

A jó alvás, hatással van mindennapi teljesítményünkre és egészségünkre is. Mindenkit bíztatok, hogy próbálja ki a 200×220 paplan előnyös adottságait.