Toner rendelés – Utángyártott és eredeti nyomtatási kellék anyagok

A vásárlóknak nincs egyszerű dolguk, ha meg akarják találni a számukra ideális nyomtatási kellék anyagokat. Már pedig toner nélkül nincs nyomtatás, ezért nagyon fontos megfontolt döntést hozzon. Az alábbiakban a két fő toner típust mutatjuk be, valamint eláruljuk honnan érdemes rendelni.

Toner rendelés – Összességében két típust szokás megkülönböztetni tonerek kapcsán. Az eredeti és az utángyártott nyomtatási kellék anyagokat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mindenki elkötelezi magát valamelyik toner típus mellett és kitart választása mellett. Az eredeti tonerek jelölése OEM, ami egy mozaikszó, az angol Original Equipment Manufacturers rövidítése. Ez a jelölés arra utal, hogy a nyomtató gyártója készíti ezeket a tonereket. Ezek a termékek teljes mértékben kompatibilisek a nyomtatóval és gyakran garancia is jár hozzájuk. Nagy hátrányuk, hogy meglehetősen borsos áron lehet hozzájuk jutni. Aki gyakran nagy mennyiségben nyomtat, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha ezt a típusú tonert választja. Ennek okán nem csoda, hogy sokan a másik típus, az utángyártott termékek felé húznak.

Az utángyártott tonert nem a nyomtató gyártója készíti, hanem egy attól független gyártó. Éppen ezért nem jellemző, hogy garancia járna rá. Ami igazán vonzóvá teszi ezeket a termékeket, hogy rendkívül olcsók. Az sem ritka, hogy tizedannyiba kerülnek, mint az utángyártott tonerek. Gyakran hallani, hogy az utángyártott tonerek silány minőségű nyomtatást eredményeznek, ez azonban egyáltalán nem igaz, ezt pedig számtalan teszt is bizonyította. Ha szeretne tonert rendelni, akkor azt javasoljuk látogasson el a patronvilag.hu weboldalra és tekintse meg a széleskörű kínálatot, valamint tájékozódjon a tonereket illetően.