Találj ki egy karakterszámot, aztán oszd el kettővel!-így írj szöveget mobilfüggőknek

Valljuk be őszintén, hogy mára már az emberek a mobiltelefonjaik nélkül félembernek érzik magukat. Ugyanis minden ügyes bajos dolgaikat azon keresztül intéznek. 

Katt ide amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet. Legyen szó a reggeli hírek olvasásáról, vagy a sport eredmények megtekintéséről elsőnek biztosan a telefonunkhoz fogunk nyúlni. viszont ezekben az esetekben már az emberek nem szánnak annyi időt egy-egy szöveg elolvasására. Így nagyon fontos, hogy röviden próbáljuk összefoglalni a lényeget. A lényeg, hogy a megírt cikkek tömörek és precízek legyenek. Szövegírás egy nagyon változékony munka, hiszen sosem lehet tudni, hogy honlap milyen témával kapcsolatban kell véleményt nyilvánítani. Azok az oldalak, ügyelnek arra, hogy az olvasó milyen körökben mozog, azok már azt is mérek, hogy milyen készülékekről teszik azt. Többek között innen tudjuk azt is, hogy az olvasók 70-75 % okostelefonját használja arra, hogy megtudja a legújabb híreket.

Egyre többek találkozhatunk, olyan felhasználókkal, akiknek a mobilbarát weboldalak kevésnek bizonyulnak. Hiszen most már az applikációk átvettük az uralmat. Így, ha azt szeretnénk, hogy továbbra is nagy olvasottságra tegyünk szert, akkor a legjobb, ha applikációval rendelkezünk. Ugye a mobiltelefonos tájékozódásnak is van egy komoly hátulütője, amely nem más, mint nem tud nagy szövegeket befogadni, ugyanis kicsi a képernyője. A szövegírók részére többek közözött ezért is fontos, hogy időben kitalálják, hogy mit szeretnének közölni, hiszen nagyon fontos, hogy milyen hosszan fogalmazunk. Ezért is szokták javasolni a kezdők számára, hogy a kitalált karakterszámot, minimum kettővel osztjuk el. Ugyanis így bízhatunk abban, hogy maradnak az olvasóink.